Kragerø har fått hurtigladerstasjon for EL-biler

Kragerø har nå tatt et kvantesprang i forhold til resten av Telemark. Fordi formannskapet vedtok å spleise på stasjonen, ble installeringen en realitet til tross for at fylkeskommunen og ENOVA ikke innvilget søknaden om midler. Ordfører Kåre Preben Hegland med ordførerkjede og bredt smil innviet hurtigladeren sist lørdag.

- Kragerøs bidrag på 65.000 kroner er det første kommunale bidraget som er gitt til hurtigladestasjon, så vidt jeg vet, her i Telemark. Jeg utfordrer herved andre kommuner til å gjøre tilsvarende, sier leder for ELbilforeningen i Vestfold og Telemark og leder i Kragerø Energi AS Geir Elsebutangen ifølge ELbils hjemmeside. Det kryr ikke akkurat av slike ladestasjoner i fylket. Foruten stasjonen ved AMFI i Sannidal, finnes Statoil Telemarksporten, KIWI Heistad i Porsgrunn og Lasses på Stathelle (Shell).

img_0242.jpg

Sannidalsetableringen er et samarbeid mellom kommunen, firmaet Grønn Kontakt, Kragerø Energi og AMFI Kragerø kjøpesenter.

Ambisjonen har vært å få alt klart til ferien. Men da fylkeskommunen og Enova sa nei, hang prosjektet i en tynnere tråd enn man ønsket.

- Men til tross for at disse kastet kortene, fikk vi gnist i prosjektet igjen takket være velvilje fra de gjenværende deltakerne, sier Elsebutangen til ELbils hjemmeside.

Lørdag 27. juni var det festivitas med taler av henholdsvis senterleder Grunde Wegar Knudsen, ordfører Kåre Preben Hegland og ELbilforeningens nye generalsekretær Christina Bu. De framøtte ble servert en "gnistrende" god marsipankake med bilde av ladestasjonen, kaffe og mye interessant informasjon. Gromstad Bil & Båt AS stilte ut både EL- og hybridbil i anledning åpningen.

Hurtigladerstasjonen vil etterhvert ha plass til tre biler. Flexilader vil også komme på plass.

- EL-biler utgør nå mer enn en prosent av totalmarkedet av den totale bilparken. Målet er ti prosent i 2020,  sier Christina Bu på ELbilforeningens hjemmeside.

img_0238.jpg  img_0234.jpgimg_0237.jpg