Kragerø gjør det godt i entreprenørskap igjen

Kragerø stilte med hele 12 ungdomsbedrifter av 34 i Telemarksmesterskapet - det andre i rekken. Begge ungdomsskolene var med. Det er imponerende hvor flinke elevene er til å rigge til fine stands, presentere produktene sine, ja, selge ideene sine. Kragerø stakk av gårde med en rekke av premiene. Det endelige målet er å utvikle elevene til å bli gründere i fremtiden. Les samtlige resultater under.

Det var ingen enkel oppgave å være dommer i dette selskapet. Her var det mange glupe ideer og stor variasjon i hvordan ideene og produktene ble preseenter. På forhånd var dommerne blitt skolert i hvordan og hva de skulle vurdere. De vandret i par fra stadn til stand og noterte flittig. Her var det mye å se på. Håndkrem som luktet fortreffelig, hageredskap med utskiftbare deler, oppvaskebørste med innlagt flytende såpe, tannbørste med tannkrem i skaftet, cookies og sjokoloadervafler, stativ som holdt bæreposten utspilt mens du fylte den med varer, eget snekkeri, hjemmehjelpere, hukommelses chip du kunne feste på til ting du ikke ville miste og en balsam som skulle få ut klisjet i håret etter håndballkamper.

Hjemmehjelperne tok for eksempel alle slags oppdrag, men alltid i sammen i teamet på fem.

- Da går oppgavene så mye fortere unna, forklarte en av dem.

Ifjor deltok 27 bedrifter. I år hadde deltakelsen økt til 34, så interessen brer seg. Det er bra, for alle kommunene i Telemark trenger gründere. Den bedriften som vant beste elevbedrift, Aderire fra Rønholt var den eneste med både jenter og gutter i staben. Kanskje noe å tenke på for de andre bedriftene der flere kanskje hadde profitert på å ha begge kjønn på ansattlista. Vinnerne av beste bedrift hadde forøvrig etablert en fredagsklubb for elever i 5. - 7. klasse. Her selger de mat, drikke og godteri for en billig penge. Det er et eget diskorom med flere flotte lys og lydanlegg - en klubb fullspekket med konkurranser, leker og mye moro, heter det i prospektet de driftige deltakerne hadde trykket opp.

Her er alle resultatene:

Beste utstilling:
1. plass, ASAC Stormfyrstikker EB, Notodden ungdomsskole
2. plasse, Simple Gardening EB, Kragerø skole
3. plass: Seasonal Bike EB, Kragerø skole

IMG_0178.JPG   IMG_0183.JPG

Beste innovative produkt:
1. plass: Mobile Plant EB, Kragerø skole
2. plasse: Turpii EB, Kragerø skole
3. plass: Handy bear EB, Notodden ungdomsskole

IMG_0199.JPG   IMG_0201.JPG

Beste selger:
1. plass Tor Harald Olsen i Mobile Plant EB. Her deles det ut kun en premie.

Beste elevbedrift
1. plass: Aderire EB, Rønholt skole