Kragerø forsynte seg grovt av premiene!

Beste ungdomsbedrift og Beste selger er bare noe av hederen og æren elevene fra Kragerø videregående hentet hjem i fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter. Dette er elever som har hatt entreprenørskap i grunnskolen og som har fortsatt opplæringen og dermed suksessen i videregående. Heia Kragerø! Samtidig har UB bedriften Clean Community solgt produktet sitt til kommunen. Det rører seg på entreprenørfronten! NM er neste.

IMG_2478.JPG10407995_405043526337430_3165232110404111531_n.jpg
Bedriften Nordisk Kalesje UB som presenterte seg under gründerpris-utdelingen på Villa Bergland for et par uker siden, rasket med seg den aller gjeveste førsteplassen i fylkesfinalen nemlig beste ungdomsbedrift. Det betyr at de er best i Telemark fylke! Men de nøyde seg ikke med det. De vant også førsteplassen for beste markedsføring, førsteplass for beste innovative produkt og 2. plass for beste utstilling. Bedriftens medlemmer er Anna Torp, Jonas Lier Ramberg, Markus Sneve Beylegaard, Mathias Bohlin, Jonas Hafredal og Benjamin Møklegård.

Ikke nok med disse utmerkelsene. Susanne Kristiansen - også fra Kragerø VGS og fra Awatea Ungdomsbedrift vant utmerkelsen som Beste Selger i konkurranse med over 300 deltakere. Premien var blant annet deltakelse på et lederkurs i Canada til sommeren
Til Varden sier vinneren at det hele fantastisk, selv om hun fremdeles ikke kjenner alle detaljene. Ikke rart hun smiler bredt - den kommende storselgeren fra Kragerø. Gratulerer til faglærer Hege Baugstø Lier.

Kragerø kommune kjøper fra UB

I dag ble Avfallsplanen i Kragerø vedtatt i kommunestyret. Der ble det bestemt at Clean Community UB' s røde avfallsboks skal implementeres i Kragerø kommune. Den er til farlig avfall. Godt for husstanden og godt for miljøet.Entreprenørskap er viktig for Kragerøs fremtid. Ungdom som skaper arbeidsplasser kan gjøre den store forskjellen for kommunen og er starten på verdiskaping. Det hevdes at 80 prosent av fremtidens arbeidsplasser ennå ikke er skapt. Samtidig er entreprenørskap et praktisk fag som gir gode utfordringer for elevene og mestringsfølelse.

IMG_2478.JPG

IMG_2482.JPG

Dette er starten på nyttig verdiskaping. 80 prosent av fremtidens arbeidsplasser er fremdeles ikke skapt. Samtidig er dette viktig for selvfølelsen til elevene og det å utfordre seg selv i skolen er i seg selv vesentlig.