Kragerø – lenge før menneskene kom

Oppdatert av: stein ove sannes (15.jun.2016)

Kragerø bibliotek inviterer til nok et spennende lokalhistorisk foredrag den 14.06 kl. 19.00, og denne gangen får vi besøk av både Sverre Okkenhaug og Kristin Rangnes.

Kragerø by er 350 år, men hvordan så det ut før byen ble til? Kragerø bibliotek inviterer til nok et spennende lokalhistorisk foredrag, og denne gangen får vi besøk av både Sverre Okkenhaug og Kristin Rangnes.

Sverre Okkenhaug vil først innlede om menneskets ankomst i et geologisk tidsperspektiv, deretter vil han forsøke å beskrive landskapet som møtte de aller første menneskene som kom til vårt distrikt. 

Kristin Rangnes sier: «Innenfor Kragerøs grenser kan vi finne eksempler på noen av Telemarks eldste bergarter, men samtidig finner vi vår aller yngste geologi her – blant annet på Jomfruland. Og selv om Jomfruland er ganske «ny», er øya eldre enn den første Kragerø-innbyggeren!» Hun forteller videre: «Ressursene som skjuler seg i berggrunn og løsmasser har betydd mye for utviklingen av samfunnet, hvordan vi har bosatt oss og hvordan arbeidsplasser har blitt dannet. Fortsatt er den lokale geologien viktig, svabergene langs kysten har en lang geologisk historie og har samtidig en stor attraksjonskraft i dagen reiselivsnæring.»  

 

Vi feirer «Kragerø by 350 år» med varierte og interessante foredrag på biblioteket gjennom hele året, velkommen skal du være!