Kragerø profilert i internasjonalt tidsskrift

Under overskriften "Top Picks" beskriver det internasjonale tidsskriftet "Monocle" - et delikat tidskrift i bokformat - hva Kragerø har å by på. - Det er utrolig morsomt at akkurat Kragerø har kommet med her. Vi er i celebert selskap, sier ordfører Preben Hegland.

Kragerø er presentert på en helside med seks bilder i farger og en kortfattet faktatekst. Her er forslag til hvor man kan bo og hvor man kan få "great beach club drinks". Også forslag til middagssteder og aktiviteter for den nysgjerrige er presentert på siden. Magasinet foreslår en tur til Stråholmen som særlig eksotisk. Steinmann er også foreslått, samt en tur med ferga til Jomfruland der man kan finne sitt eget hemmelige strandsted. Et annet tips er å leie båt og dra på oppdagelsesreise til en eller flere av de mange små øyene.

Artikkelen beskriver flere ting blant annet sentrum med sin lille pittoreske havn omgitt av restauranter og "boutiques" overalt i de små, trange gatene, men at det også finnes en rekke tilbud for den eventyrlystne som øyhopping, seiling, fisking og leie av "kogg" - en trebåt som - ifølge artikkelen -  ligger strødd omkring på det uberørte vannet.

Forfatteren av artikkelen unngår heller ikke å  nevne at Kragerø er velsignet med de fleste soldagene i Skandinavia, og at byen er beskyttet mot Nordsjøens storm og vinder av den 7,5 km lange Jomfruland som bare ligger en kort fergetur unna...

"Monocle" gis ut på engelsk og har kontorer i London, New York og Zürich. Artikkelen er flott Kragerøreklame. Kommunen er i godt selskap. Magasinet har hatt fokus på livskvalitet og har tatt for seg det de mener er de 25 toppstedene i verden, deriblant Kragerø, Tokyo, København,Paris, Melbourne osv. Kragerø  presenteres som Kragerø-Oslo for at folk skal skjønne hvor det er! - det presiseres at Kragerø ligger 2,5 times kjøretur fra Oslo. Ordfører Hegland synes det er utrolig morsomt at Kragerø har kommet med i et så godt selskap. Artikkelen står i juli/augustutgaven 2010 og er i salg fra 17. juni.