Kon-Tikifilmen vises også om formiddagen!

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

Kon-Tikifilmen vil bli vist også onsdag 5. september kl. 12.00 på Kragerø Biograf. For folk som jobber skift, pensjonister og andre som har tid på formiddagene er dette en ypperlig anledning til å se denne filmen som har satt ny "åpningsrekord" i publikumstilstrømming!

Kon-Tiki har faktisk også slått Max Manus i "åpningsrekord" , så nå er det bare å løpe til kinoen så snart som mulig og gjerne onsdag for de som ønsker.

Litt om filmen

I 1947 ble en krigstrett verden fascinert av den unge, norske mannen Thor Heyerdahl. Han hadde utviklet en revolusjonerende teori om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika, stikk i strid med det etablerte vitenskapsmiljøets teori om migrasjon fra Asia. For å bevise teorien sin gjorde han noe hittil uhørt: Han bestemte seg for selv å teste den i praksis - og la ut på en eventyrlig og farefull ekspedisjon over Stillehavet. Den primitive balsaflåten han skulle tilbakelegge nesten 8000 kilometer med, døpte han Kon-Tiki - etter solguden. Thor Heyerdahl fikk med seg fem unge menn: Ingen av dem kjente hverandre fra før, og bare en av dem kunne seile. Selv hadde han vannskrekk og kunne ikke svømme. Thor var villig til å ofre alt og alle for å få rett.

Filmen Kon-Tiki er en dramatisering av de virkelige hendelsene. Det blir en personlig historie, med halve kloden som scene: Norge, Polynesia, USA, Peru - og Stillehavet. Kon-Tiki er en historie om å velge eventyret, om å tørre å stå for det du tror på og bare gjøre det, når alle sier det er umulig. Det er en episk reise som endret menneskene som var med på den for alltid.

Boka som Thor Heyerdahl skrev etter den spennende ferden ble en verdenssuksess og oversatt til 70 språk.

Fakta
Regi: Joachim Rønning og Espen Sandberg
Foto: Geir Hartly Andreassen
Manus: Petter Skavlan
Genre: Drama
Skuespillere: Pål Sverre Hagen, Odd-Magnus Williamson, Tobias Santelmann, Anders Baasmo Christiansen, Jakob Oftebro, Gustaf Skarsgård, Agnes Kittelsen
Nasjonalitet: Norge
Produsent: Aage Aaberge og Jeremy Thomas
Lengde: 1 t. 58 min.
Produksjonsår: 2012

 

 

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image