Kommunen takker hjelpemannskapene

Oppdatert av: Mette Ofstad (29.jul.2013)

Den tragiske båtulykken i Kragerø sist helg utløste et omfattende redningsarbeid der mange hjelpemannskaper var med - både profesjonelle og frivillige. Kommunen ønsker å rette en takk til alle som deltok. Ordfører og rådmann ønsker spesielt å takke Redningsselskapet for innsatsen.

uni_krageroe.jpgRedningskøyta "Uni Kragerø" var raskt ute hos havaristen.  - Vi er umåtelig fornøyd med at vi har en skøyte i Kragerø som for øvrig er bemannet med frivlllig mannskap, sier ordfører og rådmann. Kommunen vil oppfordre alle fastboende og sommergjester til å bli medlem av Redningsselskapet. Det kan gjøres direkte på nettet. Her er adressen: http://www.redningsselskapet.no/bli-medlem

Det var mange i aksjon i helga. Profesjonelle mannskaper fra  politi, brannvesen, dykkere fra Røde Kors, luftambulanse og Sea King redningshelikopter, samt mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp var i aksjon i tillegg til mange frivillige. Kommunens kriseteam (der alle hadde ferie) rykket ut  klokka 05.19 lørdag morgen for å ta seg av pårørende og andre nærtstående til de savnede og overlevende. Dette dreide seg om ca. 20 personer. I tillegg møttes like mange venner av de savnede og de overlevende for å være sammen i prosessen.  Kriseteamet (eller psykososial støttegruppe som er det offisielle navnet) består av kommunalt ansatte som er kurset i "psykologisk førstehjelp" som trår til før det ordinære hjelpeapparatet kommer inn i bildet.  I Kragerø er det forøvrig kun legevakta som kan aktivere kriseteamet etter ønske fra de involverte partene.

- Vi har fått gode tilbakemeldinger på at kommunens rutiner fungerer helt på skinner, sier helsesjef Anny Skaug Grøgaard som er takknemlig for at de nye legevaktlokalene var på plass. Disse lokalene viste seg å fungere på en veldig god måte i denne pressede krisesituasjonen. Hun berømmer forøvrig også det svært gode samarbeidet med politiet.

- En ulykke som denne viser hvor sårbart forholdet mellom idyll og tragedie er på sjøen, sier ordfører Kåre Preben Hegland til Varden i forbindelse med ulykken. Han berømmer de mange mannskapene som har stått på i timesvis i løpet av helga.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image