"Kick-off" for kompetanseplan

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

Deltakere fra samtlige enheter og fra mange avdelinger deltok på åpningsseminaret "Kultur for kompetanse" på Kragerø Biograf sist torsdag. Odd Einar Dørum var en av flere spennende innledere.

På slutten av 2010 startet et omfattende planarbeid med en kompetanse- og rekrutteringsplan for Kragerø kommune. Denne uka ble det arrangert et felles "kick-off"seminar for en rekke arbeidstakere i kommunen. Målet for seminaret er flersidig - blant annet at deltakerne skal få en felles oppfatning om hvor viktig dette arbeidet er for kommunens framtidige tjenestetilbud.

Rådgiver Hanne Børrestuen i KS arbeidsgiverutvikling var første taler og snakket om utfordringer og virkemidler i kommunal rekruttering.Hun understreket at kommunen hadde to hovedutfordringer, nemlig å vise evne til utvikling og nyskaping og å utnytte tilgangen på og forvalte egen arbeidskraft på en strategisk og god måte. Hun viste også et verktøy for omdømmebygging - forøvrig et tema som redaktør Ove Mellingen fra TA også tok for seg. Mellingen var helt klar på at Kragerø hadde en stor utfordring med å markedsføre "de ti månedene" uten turister.

- Dere har 11 000 ambassadører til å fremme denne saken. Bruk dem, sa han og siktet til kommunens innbyggere.

Professor Svein Tore Hagen fra HiT orienterte om Y-veien - en utdanningsmulighet som går om fagbrev til f.eks. siv.ing. kompetanse. Sjelden har vi opplevd en mer entusiastisk skolemann.

- Elevene er våre uslepne diamanter, og vi behandler dem deretter, sa han. Et slikt elevsyn har da også gitt resultater blant annet når det gjelder resultater innen innovasjon og entreprenørskap. Skolen har et dryss av priser og utmerkelser.

Odd Einar Dørum tok for seg "kompetanse og trygghet", mens dosent Runar Bakken fra Hit konsentrerte seg om omsorgsområdet med blant annet fokus på grunnkompetanse samt heltid og deltid.

Rådmann Ole Magnus Stensrud oppsummerte seminaret. Han understreket at rekruttering bare er en del av kompetansebildet. Også bygging av kompetanse på alle kommunens fagområder blir viktig i framtiden. Rekruttering blir bare en del av kompetansebildet, sa han.

- I den forbindelse er det hyggelig å høre at vi har Høgskolen i Telemark med oss. Dere er et verktøy vi vil bruke. Dere slipper ikke unna oss nå, understreket rådmannen.

Neste trinn i arbeidet med kompetanse- og rekrutteringsplanen for kommunen blir et dialogmøte 12. mai.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image