KBU vant mattekonkurransen i år

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

- Det er utrolig bra at næringslivet trår til i dette samarbeidet, sa ordføreren som en honnør til Weifa. Fabrikken inviterer nå for 12. år på rad niendeklassingene opp på fabrikken for å regne årets oppgaver i mattekonkurransen Abelgøy. I forkant viser fabrikkdirektør Svein Arne Walle elever og ordfører rundt. Dette er nemlig en arbeidsplass som "oser" av realfag. - Det er viktig å legge vekt på at her kan det være arbeidsplasser å strekke seg etter i framtiden, sa ordføreren.

Skolene plukker selv ut sine deltakere. Abelgøy-konkurransen avvikles deretter først lokalt i de seks Grenland+kommunene. Vinneren i hver kommune stiller så opp i Grenlandsfinalen som i år finner sted på Kjølnes i Porsgrunn onsdag 8. mai. I år strevde elevene med 13 oppgaver, og for første gang var det en tidligere Abelgøydeltaker som hadde laget oppgavene. Det var Snorre Fredriksen Hofstad som idag går  på Kragerø videregående skole. Mattelæreren hans Jens Grøgaard som har hatt det endelige ansvaret var veldig fornøyd med både oppgavene, eleven sin og dessuten samarbeidet skolen har med grunnskolen i Kragerø. Under denne teksten legger vi inn oppgavene for den interesserte leser som ønsker å vri hjernen i matematisk retning og i logisk tenkning. Hovedvekten legges på utradisjonelle problemstillinger som krever både kreativitet og oppfinnsomhet. 

Weifa spanderer dessuten både frukt og lønsj på elevene. Et annet viktig poeng med konkurransen er å la elevene oppleve at matematikken brukes rent praktisk for eksempel på en fabrikk som Weifa. Læring utenfor klasserommet gir ofte andre verdifulle impulser enn det klasserommet kan gi.

De to lagene i år besto av vinnerlaget fra Kragerø barne- og ungdomsskole (KBU); nemlig Kristoffer Naas, Ariel Brendalsmo, Sjur Gundersen og Maiken Ørjansen. Laget fra Sannidal ungdomsskole som forøvrig lå like i hælene på KBU hadde også fire niendeklassinger med: Rebecca Bengtsson, Nicolai Andreassen Bye, Simen Hjortland og Theodor Relling. Nå vanker det en liten premie til vinnerlaget før de ruster seg til Grenlandsfinalen.  

Greier du oppgavene?  Her er de. Fasit kan du få ved å sende en epost til mette.k.ofstad@kragero.kommune.no

 

 

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image