Karsten Alnæs om Bjørnson på Kragerø bibliotek

Oppdatert av: stein ove sannes (09.sep.2015)

Tirsdag 31. august kl.18 kommer forfatteren Karsten Alnæs til Kragerø bibliotek som den andre av tre bidragsytere i bibliotekets markering av Bjørnsonåret

Alnæs er både forfatter, historiker og journalist. Mange vil kjenne ham som forfatter av de to historiske bokseriene Historien om Norge og Historien om Europa. Andre kjenner og verdsetter hans skjønnlitterære forfatterskap. Han ble beæret med hedersprisen ved Brageprisutdelingen i 2003. Karsten Alnæs har undervist både på Journalisthøgskolen og vært lektor i videregående skole, han har vært kulturredaktør i Dagbladet og innehatt formannsvervet i Norsk forfatterforening i to perioder.
Hans siste utgivelser er selvbiografien Bakenfor alle farger (2008) der han skriver om både gode og vonde opplevelser i sin barndom og oppvekst, og Ikke dø, Sofie (2009) – en roman bygget på  hendelsene rundt skuddene i Sarajevo i 1914. 

I vår kom Jeg velger meg Bjørnson! Prosa og lyrikk i utvalg. Her har Alnæs valgt ut tekster som viser Bjørnsons mangfold og aktualitetogså i dag, og skrevet innledning og kommentar til disse. Publikum kan vente seg mye av Karsten Alnæs både som Bjørnsonkjenner og som foredragsholder. Han har mange slike oppdrag, og er kjent for sitt engasjement og sine omfattende kunnskaper.

Noen av Bjørnsons tekster vil denne kvelden også bli formidlet musikalsk. Sopranen Hannah Carding, som er utdannet ved Barratt Due, vil fremføre noen av Bjørnsons sanger, akkompagnert av sin far, kantor Robert Carding. De er begge vel kjent for Kragerøs befolkning, og for eventuelle tilreisende kan det tilføyes at både tekst og tonefølge vil være ivaretatt av høyst kompetente utøvere.

Det blir enkel servering i forbindelse med arrangementet, det blir utlodning og det er gratis inngang. Også dette Bjørnson-arrangementet er et samarbeid mellom Den kulturelle spaserstokken og Kragerø bibliotek.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image