Kalstad skole vant!

Oppdatert av: Mette Ofstad (25.apr.2012)

Sist mandag var det fylkesfinale i entreprenørskap med tema: Smartere energi. En gruppe fra 7. klasse på Kalstad dro avgårde med seieren. Det er andre gang på rad at Kalstad skole vinner fylkesfinalen. Nå skal de delta i den nasjonale smartingkonkurransen. Og så vant de en opplevelsestur for hele 7. trinn.....

-Hurra for elevene fra 7. trinn, sier lærer Marianne Stärk Gurrich. Hun er mektig stolt av de flinke og kreative gruppene som alle har jobbet intenst med smartere energi.

Det var hele 65 elever i elleve grupper som konkurrerte i fylkeskonkurransen. Elevene måtte presentere sitt eget arbeid. Vinnergruppa hadde laget sin egen presentasjon og hadde også med modellen som ble nøye forklart for publikum og medkonkurrenter. Det var en egen jury som besto av tre forskere fra Statoil (inklusive ledende forsker Jørn Paus som også hadde regi på dagen), en representant fra Vekst i Vest-Telemark og to fra Ungt Entreprenørskap Telemark. De to siste ropte opp den spennende avgjørelsen: 2. og 3. plasse til Stathelle barneskole og 1. plassen til Kalstad. Laget fra Kalstad besto av Jenny Kittilsen, Ermin Avdic, Birk Jensen Tafjord og Kalindi Brynemo (se bildet).

Modellen som elevene presenterte representerte en plattform som var laget av papp, tre og aluminium, isopor, plastikk og litt metall. Modellen hadde fem turbiner, en pumpe og en "duppe" som elevene valgte å kalle den. Den flyter, og selve plattformen vil være over vann, forklarte de oppfinnsomme elevene. Her er noen flere enkeltheter fra presentasjonen:

•Modellen står på fire bein
•Det henger en ”pumpe” under, som har en plate som går opp og ned med bølgene
•Det er en turbin oppå selve plattformen som går rundt når bølgene skylder opp på plattformen.
•Det er et stativ på siden med en stasjon som har en stang med et flyteelement
•Plattformen ligger på overflaten av vannet
•Elementet vil gå opp og ned og det er tagger på stanga som vil få et tannhjul til å gå rundt
 
Nå skal det bli spennende for elevene å være med i den nasjonale konkurransen. Og så gleder de seg til opplevelsesturen for hele 7. trinn.
Presentasjonen til elevene kan sees her.
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image