Kalstad skole nummer to på landsbasis!

Oppdatert av: Mette Ofstad (06.jun.2012)

Kalstad skole ble slått på målstreken i årets SMARTingpris for 2012. Gilje skole fra Hordaland dro seieren knepent i land. Men Kalstad skoles elever var strålende fornøyd med 2. plassen i entreprenørskap der hele landet konkurrerte. - Skikkelig moro, sier lærer Marianne Stärk Gurrich som har fulgt elevene på entreprenørskapsveien.

Laget fra Kalstad som kalte seg Future Waves besto av Jenny Kittilsen, Ermin Avdic, Birk Jensen Tafjord og Kalindi Brynemo.

De hadde på oppdrag fra Statoil laget en modell som viser hvordan en kan gjøre om bølgekraft til elektrisk energi.  Juryen uttaler "elevene har laget en imponerende modell med god funksjonalitet og tydelig beskrivelse av funksjon. Det skriftlige materialet bærer preg av å være godt gjennomtenkt, og de har besvart oppgaven fra Statoil på en forbilledlig måte". Vi regner med at diplomen som kommer i posten får en fremtredende plass på skolen!

Modellen som elevene har laget representerte en plattform som var laget av papp, tre og aluminium, isopor, plastikk og litt metall. Modellen hadde fem turbiner, en pumpe og en "duppe" som elevene valgte å kalle den. Den flyter, og selve plattformen vil være over vann, forklarte de oppfinnsomme elevene. Her er noen flere enkeltheter fra presentasjonen:

•Modellen står på fire bein
•Det henger en ”pumpe” under, som har en plate som går opp og ned med bølgene
•Det er en turbin oppå selve plattformen som går rundt når bølgene skylder opp på plattformen.
•Det er et stativ på siden med en stasjon som har en stang med et flyteelement
•Plattformen ligger på overflaten av vannet
•Elementet vil gå opp og ned og det er tagger på stanga som vil få et tannhjul til å gå rund
 
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image