Jan Mehlum til Meierigalleriet

Oppdatert av: stein ove sannes (09.sep.2015)

Tirsdag 6. september kl. 16.30 inviteres publikum til et møte med krimforfatteren Jan Mehlum på Kragerø bibliotek.

Opptakten til dette er hans rykende ferske krim ”Straffen” som nettopp er kommet mellom to permer. I denne 12. boka fra Mehlums hånd er det nok en gang den litt forsofne advokaten og privatdetektiven Sven Foyn som har hovedrollen. Og nok en gang handler det om hemmeligheter og løgner, jakt på sannhet og rettferdighet – og om barnevernet, en etat som ofte er med i sakene som rulles opp i Mehlums bøker. Han forteller alltid krimhistorier med den virkelige verden som referanse, noe som antagelig er naturlig for sosiologen Jan Mehlum. I Meierigalleriet vil han bl.a. fortelle om hvordan det tenkte plottet og handlingsforløpet i ”Straffen” ble innhentet av virkeligheten, mens skrivingen pågikk, på en svært ubehagelig måte.

Jan Mehlum er bosatt i Tønsberg og arbeider som førsteamanuensis i sosiologi ved Høgskolen i Vestfold – i tillegg til at han er en svært produktiv forfatter som leses av mange. Han debuterte i 1996 med romanen Gylne tider, og i 1998 fikk han Riverton-prisen for Kalde hender. Bøkene hans er oversatt til tysk, nederlandsk og svensk. I 2003 fikk han Vestfold fylkes litteraturpris. Tre av Mehlums romaner er dramatisert for Radioteateret, og det planlegges filmatisering av hele serien om Sven Foyn.

Mehlum har en lett og underholdende stil, både skriftlig og muntlig, noe som borger for et hyggelig møte med forfatteren denne ettermiddagen.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image