Inkludering av alle barn i skolen

Kragerøs spesialpedagogiske team har nå et tredagers besøk av 12 spesialpedagoger fra Slovenia. - Nyttig med utveksling av erfaringer, sier skolesjef Gro Lien.

IMG_0007.JPGDe slovenske spesialpedagogene kom på søndag. Mandag og tirsdag er det fullt program med vekt på forelesninger om inkludering - hvordan lov og praksis virker i Norge og i Slovenia. Skolesjef Gro Lien innledet møtet med å ønske velkommen. Siden ble det gjennomgang av historikk og praksis ved pedagogisk rådgiver Sissel Grethe Lie og med en tilsvarende presentasjon av spesialpedagog Bostjan Kotnik.

Mateja Rovsek - en av deltakerne - fortalte om jobben sin i praksis. Det var åpent for spørsmål, og de var mange - begge veier.

Imorgen - tirsdag - er det lagt opp til skolebesøk i små grupper. Tid til sightseeing blir også samt hyggelige sosiale måltider der det også er lagt inn små programsnutter.

Dette er et prosjekt som er finansiert via Norway Grant.

Today and tomorrow Kragerø Special Pedagogy Team have visitors from Slovenia. They are 12 special pedagogy teachers. The goal of the visit is to learn about how inclusion of all pupils in our school systems is being implemented in the systems of each country. Monday is mainly reserved for lectures. Tuesday will see the Slovenian teachers visiting the different schools in Kragerø municipality. The project is financed by Norway Grants.