Informasjon om prosjektet «Utbedring av Barthebrygga»

Oppdatert av: Ruben Tveiten (20.okt.2016)

Onsdag 12. oktober ble det observert sprekker i asfalten på Barthebrygga og i bunnen av Barthebakken.

All aktivitet ble stanset og området ble sperret av for myke trafikanter. Huset på Barthebakken 2 ble også evakuert etter anbefaling fra geotekniker.  Området har siden blitt målt for bevegelser på en rekke kontrollpunkter. Det har vært bevegelser i området gjennom hele perioden. Men inntil huset på Barthebakken 2 har man ikke tilsvarende bevegelser. Geotekniker godkjente dermed den 14.10.2016 at beboerne kan oppholde seg i huset på dagtid. Men de får ikke overnatte i huset. Gående vil ikke kunne få passasje forbi anleggsområdet på lang tid.

Det går kommunal vannledning gjennom området som er utsatt. Man vil etablere ventil i Barthebakken og på Barthebrygga, mot sentrum. Dette vil gjøres så snart som mulig slik at færrest mulig abonnenter blir berørt dersom vannet må stenges eller man får brudd i vannledningen.