Historisk vandring i morgen torsdag med tema 2. verdenskrig

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

Elever fra 5. trinn på Kalstad skole, Kragerø barne- og ungdomsskole og 6. og 7. trinn på Tåtøy viser årets vandreteater - denne gang med tema fra 2. verdenskrig. "Åstedet" blir selvsagt rundt Stadion med Thor Salvesens vei, brakkene og rundt tyskerporten. Første pulje ut møter kl. 16.30 på Kragerø Stadion. Siste pulje går kl. 18.00.

Det presenteres åtte forskjellige tablåer. Det er satt i scene livssituasjoner fra livet i Kragerø under krigen. Elevene har fått møte et tidsvitne, Gunnar Jarandsen, som var utrolig flink til å inspirere elevene da de møtte ham på Berg museum. På museet hadde Inger Kristine Bratland funnet fram gjenstander og bilder som illusterte situasjonen for folk i krigsårene.

Nå får publikum nyte godt av denne inspirasjonen i de forskjellige tablåene som tar for seg scener med krigsseilerne, gutta på skauen, illegal radio og presse, skolehverdagen under krigen, en flukt fra Kragerø blir vist og elementer fra rasjonering og frigjøringen er også med. Publikum kan glede seg.

På formiddagen blir forestillingen vist for nærmere 200 elever. Innen kvelden er der, har elevene spilt sine roller mange ganger. Det er en flott læringsarena for å lære lokalhistorie. Elevene blir utrolig glade for publikum og ønsker velkommen.

Arrangementet er gratis og er et fast årlig innslag i byen.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image