Heder og ære til Sannidal ungdomsskole

Ordfører Kåre Preben Hegland var ens ærend på skolen for å dele ut premier til vinnerteamet - finaleseier i Abelgøy. - Det er ikke hvem som helst som vinner Abelgøy, sier påtroppende rådmann Inger Lysa i en kommentar til seieren.

I finalen som foregikk på DuVerden Sjøfartsmuseum + Vitensenter i Porsgrunn fredag 8. mai, slo niendeklassingene Einar C. Frøvik, Anne Levai og Mathias L. Hop skikkelig til og vant over lagene til både

IMG_0129.JPGBamble, Skien og Porsgrunn. I den lokale finalen var også Amalie Lofthaug med. Ordføreren understreket hvor viktig matematikk og realfag er både i hverdagen og for framtidige jobber. Han sa seg også svært fornøyd med at Weifa er så velvillige med å legge til rette for den lokale konkurransen.

Alle niendeklassingene var samlet i auditoriet på Sannidal ungdomsskole for å hylle "matematikerne". Selve konkurransen er jo tenkt som en motivator for realfag, og man kan jo tenke seg at en hjemmeseier gir stor effekt. Det var mange fornøyde fjes å se og mange gratulasjoner fra medelever.

Kragerø kommune ved skolekontoret har i flere år delt ut en liten premie til det lokale vinnerlaget. I år ble det ekstra stas fordi Kragerø kommune vant hele konkurransen, og det er første gang ordføreren har delt ut lokale premier for denne konkurransen. Vinnerne fikk også en vandrepremie og andre premier - blant annet fra Statoil. Samtlige deltakere fikk premie fra Høgskolen i Telemark som er en av arrangørene.

Kragerø kommune har vunnet Abelgøy en gang før. Det var i 2003. Den gang var det Kragerø ungdomsskole som gikk seirende ut av Grenlands-finalen. Laget besto da av Hanne Hopstock, Fredrik Johansson og Mathias Sandvær Efteland.