Fritidsmessa 2014 holdes lørdag 13. september kl. 11 – 15

Oppdatert av: stein ove sannes (09.sep.2015)

Meld på dere på innen tirsdag 9/9. Men husk - De første påmeldte får de beste plassene! Fritidsmessa er messen der lag, foreninger, klubber, organisasjoner, bedrifter og uorganiserte grupper som tilbyr et fritidstilbud, presenterer seg for publikum!

Fritidsmessa hadde over 500 besøkende publikummere i Kragerø hallen i fjor. 23 lag og foreninger var representert med stand og skapte liv og røre, og KIF Turn vant publikumsprisen på hele kr 5000.-.

Som i fjor holdes Fritidsmessa den andre lørdagen i september. Vi inviterer til masse aktivitet, liv, røre, underholding og moro, der lag og foreninger i Kragerø viser seg frem for deg!

Fritidsmessa eksisterer fordi vi ønsker:

- Å skape en festdag for alle i Kragerø.

- Å skape en arena for synlighet og profilering for alle som tilbyr et fritidstilbud.

- Å skape en arena for inkludering av alle.

- Å bekjempe ideen om at "det er ingenting som skjer i Kragerø"

 

Vil du melde på ditt lag, din forening eller din organisasjon? Besøk facebooksiden ”Fritidsmessa i Kragerø” og gjennomfør påmeldingen der, send en e-post til knut.j.arntzen@kragero.kommune.no eller ring tlf. 476 45 529. Ber om at dette gjøres så fort som mulig, slik at vi kan planlegge plassering i hallen. Husk at de første som melder seg på får de beste plassene!

Lag og organisasjoner står selv for presentasjon og markedsføring av egen organisasjon ved å være i kontakt med publikum, vise seg frem og lage en stand/demonstrasjon. Alle fritidstilbud er velkomne. Ingen for små, ingen for store.

Det blir kåring av beste og mest kreative stand. Vinner av konkurransen vil få utdelt en pengepremie.

Kragerø kommunes integreringspris deles ut. Premien er på kr. 10 000.-

Det blir anledning til å sette opp stand fra kl. 09.00 på lørdag morgen, eller på fredagskvelden i forveien mellom kl. 19.00 og kl. 21.00.  

Tre tips til å lage et bra stand.

I tillegg til at det er lurt at det rent og ryddig på og rundt standet ditt, at du tar med noen skillevegger eller noe som fungerer avgrensende, at du tilbyr noe å putte i munnen dersom det ”passer” til laget/organisasjonen/foreningen (heretter forkortet til ”loffen”), er det tre elementer som kan være lurt å tenke på. Stoppeffekt, budskap og aktivitet.

Stoppeffekt – fang blikket til publikummet

Et godt utformet stand har noe som skaper en stoppeffekt på vandrende publikummere med flakkende blikk. Noe som fanger deres oppmerksomhet, slik som et en god avisforside gjerne får deg til å kjøpe nettopp den avisen pga av en overskrift og/eller et bilde. Kall det gjerne et blikkfang.

Husk å kontrollere at blikkfanget har ønsket effekt - lat som du er publikummer og kikk på standet ditt fra alle vinkler. Ble blikket ditt fanget?

Budskap – spiss rekrutteringstilbudet

Budskapet til loffen, er det viktigste med hele øvelsen. Det er gjerne derfor du/dere er til stede på Fritidsmessa – for å nå frem til folket med et tydelig budskap.

For mange av loffene er selve målet ved å delta på Fritidsmessa, når alt annet er trimmet vekk, at man ønsker å rekruttere medlemmer. ”Her er vi, vil du være sammen med oss og gjøre det vi gjør?” roper vi i kor. Gjør det derfor lett for publikummeren å bli din nye rekrutt! God informasjon om aktiviteten, oppmøtetidspunkter og kostnader, er obligatorisk info.

I jungelen av tilbud, er det lurt av loffen å spisse budskapet ved å lage konkrete aktivitetstilbud med rekruttering som det endelige målet, f.eks oppmelding til en gratis instruksjonstime eller lignende. Gjør du dette, blir lettere for den evt. nye rekrutten å ta det steget du ønsker at hun skal ta.

Aktivitet – la publikum prøve

Det er gøy å være aktiv, kjedelig å være passiv. Dessuten lærer vi best ved å prøve ut selv. Ha dette i bakhodet når du utformer aktiviteten du skal tilby på messa, så blir standet ditt bra!

Dersom fritidsaktiviteten din loff tilbyr lar seg gjennomføre på messen, er det intet som er bedre enn at du legger til rette for at publikummet for prøve og sjekke om dette er noe for dem.

Fritidsmessa disponerer også grusbanen og området utenfor hallen. Dersom du ønsker å benytte disse områdene, f.eks til hesteridebane, hundedressur, golf, skateboard, bmx, bilbane, radiobilbane eller lignende, anbefales du likevel til å ha et stand inne i hallen der publikum kan melde seg på til aktivitetene du tilbyr utenfor, og/eller der du opplyser om fritidstilbudet og henviser til tidspunkter der du vil vise aktiviteten utenfor.        

Kanskje det er vanskelig, farlig eller uforsvarlig å gjennomføre hele aktiviteten på messa. I disse tilfellene kan man se om det likevel finnes elementer av aktiviteten som kan gjennomføres. Her gjelder det å bruke fantasien og være kreativ.

Konkurranser er gøy, og noe ”alle” må innom for å være med på. Kanskje aktiviteten din kan utformes som en konkurranse? Heder og ære er ofte premie nok, så ikke la deg stoppe av at du ikke har en ”god” premie.

Mye aktivitet rundt stand er for øvrig et godt blikkfang i seg selv, og vil automatisk trekke til seg flere publikummere. Hva skjer der borte? vil man lure på, og så vandre bort for å kikke.

 

Vel møtt til Fritidsmessa 2014 i Kragerøhallen! J

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image