Fotokonkurranse: Det jaktes på dine vannbilder!

Vann i Telemark er hovedtema for konkurransen som er delt i tre temaperioder: Vann og friluftsliv, påvirkninger i vann og vann som energikilde. Fine premier er det også! Konkurransen er åpen for alle. Fylkeskommunen er blant arrangørene.

Hvorfor akkurat vann? Det pågår for tiden et stort arbeide om vannforvaltning etter vannforskriften, og for å få mer fokus på dette arbeidet har de forskjellige vannområdene og Telemark fylkeskommune invitert til denne fotokonkurransen.

- Vi gjør dette for å få folk mer interessert i vann. Alle bruker vi vann, sier Ingrid Strande fra Telemark fylkeskommune. Deltakerne må merke seg at de forskjellige temaperiodene har forskjellige frister på innsendelse av bilder:

• Vann og friluftsliv fra 20. juni og til og med 31. juli
  • Påvirkninger i vann fra 1. august til 31. august
  • Vann som energikilde fra 1. september til 30. september

Send inn bildene dine på e-post til foto.telemark@gmail.com Juryen består av prosjektleder for Skien - Grenlandsfjordene og naturfotograf Jan Erik Tangen, Ørjan Madsen fra TA og Cathrine Nedberg fra Porsgrunn kommune. Disse tre vil plukke ut de tre beste bildene etter hver periode. Bildene vil så bli publisert i Telemarksavisa og på www.facebook.com/vannitelemark

Vinner av hver temagruppe får en premie til en verdi av 5000 kroner. To andre bilder i hver temagruppe får premier til en verdi av 500 kroner.

Du kan lese mer om vannforskriftene og EUs vanndirektiv i Kragerø kommunes årsmelding side 8.

"Jeg tror at vann er den eneste drikk for en vis mann."