Forfatterfest på Kragerø bibliotek!

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

Tirsdag 19. oktober kl.18.30 inviterer Kragerø bibliotek og Kystbokhandelen Libris til det årlige høstmøtet med aktuelle forfattere og et utvalg av høstens nye bøker. I år vil kragerøfolk ha gleden av å få møte en svært allsidig gruppe, nemlig Toril Brekke, Oddgeir Bruaset og Øystein Wiik. Sistnevnte presenterer seg også musikalsk og har med egen akkompagnatør.

Toril Brekke(f.1949) debuterte som forfatter i 1976, og har siden skrevet en lang rekke romaner, ungdomsbøker og noveller. Hennes forfatterskap spenner vidt og innbefatter både sosialrealistiske og politisk betonte romaner, slektsromaner og de siste årene flere historiske romaner. Med sine siste utgivelser "Drømmen om Amerika" (2006), "Gullrush" (2008) og "Det lovede landet" (2010) har hun skrevet den nye, store utvandrerberetningen. Toril Brekke har vært leder i Den norske forfatterforeningen og den norske P.E.N.-klubben og styremedlem i Rushdie-komiteen, for å nevne noen av hennes verv.

Oddgeir Bruaset (f.1944) erlærer, journalist og forfatter. Han har utgitt en rekke bøker, men er nok best kjent for sin virksomhet i NRK, både radio og TV, og har laget en rekke større fjernsynsproduksjoner. Flere av disse er vist i utlandet og har fått internasjonale utmerkelser. Aller mest kjent er han for serien ”Der ingen skulle tru at nokon kunne bu” der han produserer stadig nye episoder som vises denne høsten på NRK. Han har til nå skrevet to bøker med utgangspunkt i serien, og en tredje bok er planlagt. Bruaset er også en meget etterspurt kåsør, og er tildelt en rekke priser for sitt allsidige kulturarbeid.

Øystein Wiik(f. 1956) er utdannet skuespiller og sanger. Han var ansatt på Det Norske Teatret i mange år og gjorde stor suksess i rollen som Jean Valjean i Victor Hugos "Les misérables", en rolle han også har spilt både i Wien og London. Øystein Wiik har i de senere årene skrevet tekster til flere musikaler sammen med komponist Gisle Kverndokk, bl.a. en musikal basert på Jostein Gaarders "Sofies verden" som har vært spilt både i Norge, Tyskland og Østerrike. Wiik og Kverndokk har også skrevet operaen "Jorden rundt på åtti dager" som hadde premiere på Den norske opera i mai. Tidligere i år debuterte Wiik som forfatter med krimromanen "Dødelig applaus". Allerede før den kom på det norske markedet, var den solgt til forlag i Nederland og Tyskland. Her i landet er den mottatt med meget gode anmeldelser.

De tre forfatterne vil presenterer seg selv og sitt forfatterskap og er tilgjengelige for spørsmål og kommentarer. Kystbokhandelen har med seg årets nye bøker som legges fram til gjennomsyn for publikum, og det blir også anledning til å kjøpe signerte bøker av de tre forfatterne.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image