Flott skole"konsert" av Kalstad og Tåtøy skoler!

Det er tid for juleavslutninger rundt om i kommunen. Litt spesiell var konserten for Kalstad og Tåtøy skoler torsdag, der det var siste skolegudstjeneste for mangeårige rektor Knut Bratland. To av sangene ble sunget av ca. 100 sangere fra småskolen på Kalstad og de var til og med komponert av den tidligere eleven Magnus Torkehagen Beite som har laget musikken til Jul i Blåfjell og der mor Berit Torkehagen Beite instruerte. Det var veldig stemningsfullt, og vi så mange blanke øyne i kirken.

Kragerøskolene er flinke til å markere julehøytideligheten på forskjellig vis - alt fra nissetog og grøtspising til "konserter" i kirkene. Skolene har sine mer og mindre faste tradisjoner. Skolekonserten til Tåtøy og Kalstad skoler samlet en stappfull kirke en tidlig morgenstund. Her var barn, lærere, foreldre, besteforeldre, ja til og med oldeforeldre. Tema for avslutningen var "julens lys", og dette gikk igjen fra prest Harald Monsens bidrag om Rembrandts julebilde der lyset er sentrert om Jesusbarnet til alle lysene i kirken og til mange av sangtekstene. Alle elevene fra begge skolene  var i aksjon - hele tre kor opptrådte, det var lystenning og elevene leste juleevangeliet med innlevelse.

Skolene hadde funnet fram til sanger man ikke så ofte hører, og det var et lydhørt publikum som fulgte rektor Knut Bratlands siste julegudstjeneste som rektor ved skolen. Han holdt da også en kort takketale og innledet med å si at han startet sin løpebane i Kragerø nettopp som lærer på Tåtøy skole. Derfor var det jo ekstra hyggelig at nettopp disse to skolene deltok sammen i kirken.

Siste dag for skolene før jul er i år 17. desember, og første skoledag etter jul er mandag 3. januar. Vi ønsker alle tilsatte og alle elever i skoleverket en riktig god jul, og ser fram til godt samarbeid i året som kommer.