Fiskesprell for alle SFO-ansatte i Kragerø kommune

Oppdatert av: Ruben Tveiten (09.sep.2015)

13. august fikk i overkant av 50 ansatte fra de 4 skolefritidsordningene i Kragerø kommune, inkludert skolesjef og skoleadministrasjonen, kunnskap om ulike måter å tilberede mat i friluft, samt ideer til sunn og variert mat med mye fisk og grønnsaker som enkelt kan lages ute.  Mange SFOer er mye på tur og innholdet var til stor inspirasjon for deltakerne.  Telemark Jeger og Fiskeforening viste hvordan bygge og tenne bål samt sløying, filetering og røyking av fisk, en aktivitet de færreste av deltakerne hadde vært med på før.

sfo4.jpg
f.v: Jorunn B. Westhrin, fra Telemark fylkeskommune folkehelse, og Cathrine Bogen Heitmann, ernæringsfysiolog og foredragsholder.

Det var også en teoridel inne om hvorfor det er viktig å spise sjømat, allergier og intoleranser v/ernæringsfysiolog Cathrine Bogen Heitmann. Gjennomføringen av kurset skjedde på Jomfruland i strålende solskinn.

Fysisk aktivitet og sunt kosthold i skole og SFO en viktig del av prosjektet Liv og Røre i Kragerø hvor målsetningen er at ulike helse- og trivselstiltak og elevenes læring skal vektlegges.

sfo1.jpg
Trygve Børresen, leder av PP-tjenesten og Bjørg Sunde Liane, delprosjektleder Liv og Røre.

En viktig samarbeidspartner har vært leder av folkehelse, Jorunn B. Westhrin, Telemark fylkeskommune, som har bidratt til at Kragerø nå er den første kommunen i landet hvor alle SFO ledere og ansatte blir kurset i Fiskesprell.

sfo3.jpg
Henrik Brattli, Kragerø SFO

For å redusere utfordringen med sosial ulikhet i helse, er skole og SFO viktige arenaer fordi man der når alle barn og unge. Slik kan vi bidra til å gi alle barn likest mulig forutsetninger for god helse, forteller en av prosjektlederne, Bjørg Sunde Liane.

sfo2.jpg