Fin Kragerøprofilering i VG's sjakkfilmdokumentar om Magnus Carlsen

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

I disse dager følger "halve" Norge med på sjakk-VM i India. I den anledning har VG laget en film "The last big title" om sjakkvidunderet Magnus Carlsen. Etter en liten intro starter filmen med en flott visning av Kragerø. Filmen er på engelsk og blir sikkert sett av atskillige tusen mennesker og skulle dermed være "gull" verd for kommunen. Se lenken under.

sjakk.jpgRundt omkring i verden er det antatt at omkring 600 millioner mennesker spiller sjakk! Ikke rart at verden er opptatt av sjakkfenomenet Magnus Carlsen som var på treningsleir i august i Kragerø som forberedelse til sjakkVM. VG-filmen viser først flyfoto av Jomfruland der navnet Kragerø - Norway står tydelig i venstre hjørne, sveiper så over skjærgården og ender opp på Kragerø Resort på Stabbestad. Her kommer flere klipp fra hotellet, blant annet fra golfbanen, husene og Magnus i aksjon både på tennisbanen og sandvolleybanen.Litt av en profilering!  Ikke ukjente Jon Almaas fortalte også om dette oppholdet i Kragerø på NRK TV under et intervju lørdag i forbindelse med verdensmesterskapet.

Du finner VG- dokumentaren på denne lenken: http://www.vgtv.no/#!/video/73427/magnus-carlsen-39-s-last-big-title  Såvidt det kan sees, er Kragerø det eneste stedet i Norge som blir vist fram med stedsnavn  i filmen som får mange superlativer i kommentarene. Filmen er produsert og regissert  av Benjamin Ree.

Også Kragerø har en aktiv sjakklubb som møtes jevnlig. Klubben hadde forøvrig sjakkturnering nå i september med deltakere fra mange steder i landet.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image