Fag

Oppdatert av: stein ove sannes (16.des.2016)

UNDERVISNINGSTILBUD VED KRAGERØ KULTURSKOLE:

Nedre aldersgrense for søkere er 1.klasse. Voksne kan også søke, men søkere i skolealder blir prioritert. Det er også mulig å søke på flere tilbud. Undervisningen skjer hovedsakelig etter skoletid som enkeltundervisning eller i grupper. Undervisningen er i utgangspunktet 25 minutter pr. uke for de som har enkeltundervisning. Kulturskolen holder til i 2.etg. på Kragerø kino. Kulturskolen har også elevkonserter, prosjekter og offentlige opptredener i løpet av skoleåret, og følger hovedsakelig skoleruta for grunnskolen.

 

VISUELL KUNST

I faget Visuell Kunst får elevene mulighet til å utrykke seg og øve på ulike metoder og teknikker innen tegning, grafikk, maleri og skulptur. Vi har også fellesprosjekter i stort format med blandet teknikk.

 

SANG

Elevene jobber med sangteknikk og stemmebruk, og synger sanger innenfor ulike sjangre. Elevene får tilbud om å delta på elevkonserter og prosjekter.

 

VOKALGRUPPE

Er du glad i å synge sammen med andre? Da er vokalgruppa noe for deg! Gruppa består av inntil 10 elever. Her synger vi sammen, og jobber med sangteknikk og stemmebruk. Hver og en stemme vil bli hørt og alle vil få synge "solo". Vi synger sanger innenfor ulike sjangre.

 

FIOLIN/FELE

Vi bruker boka "Vi spiller fiolin", men jobber også med enkle folkemelodier og klassiske stykker. Vi har ofte samspill-timer, og vi får lov til å være med på "Stryk på Sørlandet", som er et strykeseminar + overnattingstur en eller to ganger i året.

 

HARDINGFELE

Anbefales at man spiller vanlig fele et par år før man går over til Hardingfele. Hardingfela har 8 eller 9 strenger og her spiller man hovedsakelig slåtter og folkemusik.

 

FLØYTE

Du lærer å spille kjente sanger i ulike musikkstilarter. Elevene lærer å spille etter noter. Elevene deltar på elevkonserter og samspillprosjekter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende.

 

KLARINETT

Lær å spille klarinett, lese noter, bli flink på instrumentet ditt og spill gøye sanger​! Klarinett er et blåseinstrument som er vanlig brukt både i korps og som soloinstrument. Man kan søke plass ved kulturskolen og lære å spille klarinett selv om man ikke går i korps. Det er også mulighet for samspill med andre elever og deltagelse på elevkonserter.

 

SAKSOFON

Du lærer å spille kjente sanger i ulike musikkstilarter. Elevene lærer også å spille etter noter. Elevene deltar på elevkonserter og samspillprosjekter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende.

 

GITAR (elektrisk)

Du lærer å spille kjente sanger i ulike musikkstilarter som for eksempel rock, viser, blues og pop. Som elev lærer du å spille komp, melodi, improvisasjon og solospill. Du får også mulighet til å spille sammen med andre og delta på elevkonserter. Elevene lærer også å lage låter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende.

 

 

GITAR (akustisk)

Du lærer å spille kjente sanger i ulike musikkstilarter som for eksempel viser, blues og pop. Som elev lærer du å spille komp, melodi og solospill. Du får også mulighet til å spille sammen med andre elever, og delta på elevkonserter. Elevene lærer også å lage låter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende.

 

BASSGITAR

Velger du dette tilbudet lærer du å spille kjente sanger i ulike stilarter. Du får tilbud om å spille med andre elever, og delta på elevkonserter. Dette tilbudet er for nybegynnere.

 

PIANO

Som elev lærer du å spille kjente stykker og sanger etter noter og besifring. Du lærer både å akkompagnere og spille melodier. Du får også mulighet til å spille med andre, og delta på elevkonserter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende.

 

TROMMER

Her lærer du grunnleggende rytmer i ulike stilarter som bl.a. pop, rock, blues og latin. Du får mulighet til å spille sammen med andre elever, og delta på elevkonserter.

 

KEYBOARD

Som elev lærer du å spille kjente stykker/sanger etter noter og besifring. Du lærer både å akkompagnere og spille melodier. Du får også mulighet til å spille med andre elever og delta på elevkonserter. Dette tilbudet er både for nybegynnere og viderekommende.

 

TILPASSET MUSIKKOPPLÆRING

Etter avtale.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image