Eventyret førte til møte med statsministeren

Oppdatert av: Mette Ofstad (15.aug.2013)

Tirsdag møtte Kragerø skoles SFO musikkgruppe og førsteklassinger fra i vår statsministeren. De fikk full uttelling for skriving av sitt kreative eventyr der de hadde satt inn statsministeren som helten. Ungene fikk møte ham i Sannidal. Og det var stas.

- Du hermer  etter meg du, sa Stig Tore til statsministeren. Stig Tore stilte nemlig  i rødt slips og det gjorde statsministeren også. Hannah var den som hadde foreslått å sende inn eventyret til statsministeren og var da også den som leste et lite utdrag høyt for ham og de andre medforfatterne. Ungene hadde tatt turen opp til kjøpesenteret i Sannidal der de etter avtale skulle treffe en travel statsminister.

- Ungene synes det var stor stas, han spanderte til og med is på dem, sier SFO-leder Paul Gundersen. Ifølge lokalavisa KV led ikke ungene av noen som helst sjenanse og pratet i vei med statsministeren. Ja, følge avisa kom statsministeren nesten ikke til orde! For Paul Gundersen var det tydelig at statsministeren hadde lest eventyret. Han la inn spørsmål blant annet om Gunnarsholmen som er nevnt i historien og spurte hva det var.  -Kanoner! svarte ungene kontant.

- Det viser hvordan gode ideer kan blomstre ved en skole og gi gode minnerimg_0968.jpg, sa rektor May Britt Vatn Bergstad som også var med elevene til Sannidal.

- Det er nok mange av elevene som vil huske dette møtet, sa Paul Gundersen. Han regner med at Tonny Cathrine Prante som er opphavskvinnen til ideen vil fortsette med opplegget hun har sammen med nye elever. Hun har skrevet ned det ungene dikterte, og resultatet har blitt et morsomt eventyr. Som for øvrig kan lånes på biblioteket.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image