Erling Folkvord forteller om Kurdistan

Torsdag 29. januar kl. 18.30 får Kragerø bibliotek besøk av Erling Folkvord som vil fortelle om den vanskelige situasjonen i Kurdistan.

kurdistan-red.jpgFolkvord var ved Kobani i oktober 2014 hvor han møtte politikere, soldater fra forsvarsstyrkene og familier som hadde flyktet fra IS. Erling Folkvord har reist rundt i de ulike delene av Kurdistan flere ganger gjennom de siste 20 år, hvor han blant annet har hatt samtaler med tre av de mest kjente kurdiske lederne: Jelal Talebani (president i Irak fra 2003), Mesud Barzani (president i den kurdiske regionen i Irak) og Abdullah Öcalan (den tidligere lederen av PKK, det kurdiske arbeiderparti). Erling Folkvord er politiker (partiet Rødt)og sosialarbeider, og han har både vært Stortingsrepresentant og sittet i Oslo Bystyre. I 2002 utga han boken «Kurdistan – om fortid, folk og framtid» sammen med Veronica Melå. Erling Folkvord er en aktiv skribent og meningsytrer i det offentlige rom, og det er å håpe at mange finner veien til Kragerø bibliotek for å høre hans foredrag fra dette betente området.

Du kan lese mer om arrangementet her: http://www.kragero.kommune.no/arrangement