Er du utsatt for radongass?

Oppdatert av: stein ove sannes (09.sep.2015)

Mål radonnivået i din bolig nå! Radon kan være farlig for helsen din. Dersom du har radon i huset ditt, kan du gjøre tiltak som reduserer innholdet av radon i inneluften.

Flere studier av boligmiljø viser klare sammenhenger mellom det å være eksponert for radon og utvikling av lungekreft.

WHO (verdens helseorganisasjon) har definert radon som et betydelig inneklima problem, og ifølge WHO er det bare røyking som representerer en større lungekreftrisiko.

Miljørettet helsevern i Grenland anbefaler derfor alle boligeiere, skoler, barnehager og arbeidsplasser å foreta en måling av radon.

Slik gjør du det
Radonmåling med sporfilm er den enkleste og tryggeste måten å måle radon.

Det er ikke vanskelig. Sett ut boksene, og la dem stå i huset ditt i minst 2 måneder før du sender dem inn til analyse. Gjennomsnittlig radonkonsentrasjon over et helt år beregnes, og målerapporten kommer i posten.

Måling utføres i tidsrommet fra midten av oktober til midten av april. Dette fordi innemiljøet er mest stabilt i vinterhalvåret.

Mål radonnivået NÅ!Sporfilmer som brukes til radonmåling
Miljørettet helsevern i Grenland tilbyr sammen med Gammadata/Landauer radonmålinger til en svært gunstig pris dersom du bestiller innen 01. februar 2012.

En målepakke som inneholder 2 sporfilmer, veiledning, registreringsskjema og frankert returkonvolutt koster 295 kr. inkl frakt.

Bestill radonmåling her

eller ring 33 05 03 03 (tilbudskode ”Grenland”)

Har du behov for ytterligere sporfilmer koster disse 140 kr pr. stk.

Tilbudet gjelder alle eiere av boliger, utleieboliger, barnehager og skoler i kommunene Bamble, Drangedal, Kragerø, Porsgrunn, Siljan og Skien.

Mer informasjon om radon finner du her.