Gründerpris til driftig dame

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

- Anneriek Barree er en stor ressursperson og har lagt ned en stor innsats for Kragerø på flere områder, sa ordfører Kåre Preben Hegland da han delte ut diplom og banksjef I Kragerø Sparebank Jon Guste Pedersen supplerte med en stor sjekk til årets prisvinner. Kveldens program inneholdt også en presentasjon av ungdomsbedriften Nordisk Kalesje UB.

Prisutdelingen og presentasjonen foregikk tirsdag denne uken på en fagkonferanse for næringslivet. I tillegg møtte formannskapet, flere tidligere prisvinnere og en rekke andre interesserte. Gründerprisen er forøvrig et samarbeid mellom kommunen og Kragerø Sparebank.

Anneriek Barree kom til Kragerø i 2009 der hun overtok driften av Victoria Hotel som er åpent hele året. I tillegg har hun overtatt Kafé Morfar sammen med en ansatt og engasjerer seg også i Visit Kragerø, Visit Telemark og Vekst i Grenland med mere. Gründerprisen er et samarbeid mellom Kragerø Sparebank og Kragerø kommune, så både ordfører og banksjef overleverte foruten sjekk og diplom mange velfortjente verbale blomster.

IMG_0012.JPG

Banksjef Guste Pedersen sa at Kragerøs næringsliv har et stort mangfold. Det blomstrer også på entreprenørsiden. I den forbindelse presenterte ungdomsbedriften UB Kalesje sin forretningsidé på møtet. Ungdommene har utarbeidet en prototyp på en  vannavstøtende kalesje som kan monteres på elektriske rullestoler av typen Permobil C400. Produktet er styrt pneumatisk og har et styringspanel som enkelt skal kunne styre posisjonen til kalesjen. Produktet er laget med tanke på handicappede med nedsatt funksjonsferdigheter og skal gi også disse mulighet til å kunne være ute når det regner, snør eller er skarp og sterk sol. 

Elevene fortalte blant annet om at de har prøvd å gjøre beste mulig markedsundersøkelse. Fordi det ikke er mulig å ringe til denne brukergruppen på grunn av Personvernloven, så har elevene undersøkt andre markedsmuligheter på nettet og hos Hjelpemiddelsentralen. De fant imidlertidig en statistikk på hjemmesiden til regjeringen.no. Totalt antall solgte elektriske og manuelle rullestoler som var lånt ut i 2013 var ca. 15.300. Elektriske rullestoler utgjøre ca. 25 % av markedet. Dette gjelder kun Norge. Rullestolen fra Permobil selges i hele Europa, og det eksisterere ikke en slik kalesje. Ei heller i resten av verden, med unntak av noen manuelle kalesjer på det amerikanske markedet. Det betyr at det er et stort markedspotensiale for et slikt produkt. 

rullestol.jpg

Elevene skal til Skien og konkurrere blant mange andre ungdomsbedrifter. De skal delta i 9 konkurranser som for eksempel Beste forretningsplan, Beste regnskap, Beste markedsføring, Beste selger, Beste IA (inkluderende arbeidsliv), Beste ungdomsbedrift, Beste innovative produkt, Beste sosiale entreprenør m.m. Målet er å komme først til NM, men den store gulroten er å komme til EM på Sicilia til sommeren. 

UB Kalesje.jpg

Sosialt entreprenørskap betyr at bedriften kan ha en vare eller en tjeneste som gir en dobbel bunnlinje. Det betyr at det er et lønnsomt produkt for bedriften og de kan gi økonomiske besparelser for samfunnet, enten ved at flere deltar i arbeidslivet, færre elever dropper ut av skolen, mindre mobbing, bedre hjelpemidler for syke og skadede personer. Sosialt entreprenørskap er et vekstområde og det satses mye på dette fra statlig hold.

Kragerø kommune har et vedtak på at kommunen skal være en entreprenørskapskommune. Både grunnskolen og videregående skole gjør en god innsats innenfor dette feltet. Dette vil kunne gi kommunen flinke, innovative folk som satser på egne bedrifter i framtiden.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image