Endelig eget turlag for barn i Kragerø

I forbindelse med Friluftslivets år starter det opp et lokallag av Barnas Turlag i Kragerø. Barnas Turlag er for alle mellom 0-12 år og er organisert under Den norske Turistforening. Her i Kragerø er det i samarbeid med Kragerø Turistforening. Første tur er onsdag 4.februar.

Kragerø har mange flotte turområder der barn og barnefamilier kan boltre seg. Det er Kragerø Turistforening som har tatt dette initiativet. Kragerø er den 13. kommunen i Telemark som setter i gang med Barnas Turlag.

Barnas Turlag arrangerer turer både i nærområder der folk bor og på fjellet: lavvo- og hytteturer, fisketurer eller klatrekvelder, fjelleirer og helgeturer.
Et aktivt uteliv er viktig for å gi barna en god oppvekst. Gjennom Barnas Turlag treffer man andre barnefamilier, og barna kan glede seg over å treffe andre barn på tur. Barn fra 0 til 12 år kan være med i Barnas Turlag. Les mer på: https://www.dnt.no/barn/

Hva med en måneskinnstur til Storkollen?

- Bli med på måneskinnstur til Storkollen, frister Kragerø Turistforenings Else Bjørg Finstad som nærmest er å regne for friluftslivets dronning i Kragerø.
Dette foregår onsdag 4. februar klokken 17.30. Det er oppmøte på parkeringsplassen øverst i Storkollveien.
Det oppfordres til å ta med hodelykt og noe varmt å drikke. Kulturkontoret spanderer gratis pølser på toppen.

Neste tur er også bestemt. Det blir 15. mars i Studsdalen.

studsdalen_lite.jpgAndre fakta:

• Det er mer enn 170 lokale Barnas Turlag
  • Medlemmer i Barnas Turlag bor gratis på Turistforeningens selvbetjente og ubetjente hytter over hele landet, og får rabatt på de betjente hyttene.
  • 500 hytter og en nøkkel
  • Et aktivt uteliv er viktig for å gi barna god oppvekst.