Elevrådet på Helle skole trår til med bokgave

Ved oppstart av Helle skole ble skolen tildelt en gave på fem tusen kroner av Kragerø kommune. Fjorårets elevråd fikk i oppgave å bestemme hva pengene skulle brukes til. Det ble bestemt at gaven skulle brukes til innkjøp av bøker til det nye skolebiblioteket.

De nye skolebiblioteket kalles et  MI-tek. der MI står for mange intelligenser, og tek er en forkortelse av bibliotek. Det er altså et bibliotek hvor bøkene er kategorisert i ulike intelligenser via fargekoder og merking. Dette viser seg å gjøre det enklere for elevene å orientere seg i skolebiblioteket, de deltar i egen læring gjennom å tenke ”Hva liker jeg?”, ”Hva er jeg flink til?”. Ofte velger de bok ut i fra det, men elevene beveger seg også på andre hyller og oppdager ofte flere ting de får lyst til å lese om. De blir "boksmittet!"

MI-teket på Helle skole er et tiltalende rom med masse lys fra en vindusvegg, nye pene møbler og ikke minst en peis, der man kan lage til hyggelige opplesningstunder med elevene benket rundt denne. Utenfor selve bokrommet finnes såkalte leseterasser, der elevene også kan plassere seg med en god bok eller finne stoff via en av skolens datamaskiner til et tema ev. svar på undrespørsmål.

Nytt er det også at bøkene i skolebiblioteket er søkbare på internett via Websøk. De er lagt inn i katalog i samarbeid med Kragerø bibliotek, og lærere og elever bruker selvbetjent utlån når de besøker MI-teket. En dag i uka er skolebiblioteket betjent.

Dagens elevråd ved Helle skole var alle enige om at det var skikkelig bra at elevrådet i fjor bestemte at pengegaven skulle gå til bøker! På bildet sees en blid gjeng som gjerne ville fortelle alle i Kragerø at de har en kjempefin skole og et veldig bra MI-tek!!

Noen av elevenes kommentarer:

”Godt valg av oss!”

”Det er litt vanskelig óg da, når man får såååå mange penger – å vite hva man skal bruke de til. Det var et bra valg og vi gleder oss til å lese bøkene. Det er noen skumle bøker her også…..”

Det er litt rart synes ei flink jente på Helle skole – ”Det er jo mange andre ting som hadde vært gøy å bruke pengene på, at de skulle velge å bruke pengene på bøker… hmmm…..Men det var et godt valg, for vi trenger bøker å lese og når vi leser blir vi kloke!”

Blant de nye bøkene finner vi noe for enhver smak: lettleste bøker, skumle bøker, bøker om dinosaurer og ville dyr, hestebøker også videre. ”Vi vil skape leselyst og leseglede! I den sammenheng er skolebiblioteket uhyre viktig!” - legger skolebibliotekansvarlig Margot Myrstrand ved Helle skole til.