Elevene på Skåtøy statister i film

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

Alle elevene på Skåtøy skole var statister under en filminnspilling som fant sted på Jomfruland i november 2010. Nå er filmen ferdig og har fått tittelen "Den hengte mannen". Filmen har hatt premiere og vises siste gang torsdag 24. november.

I forbindelse med første visning av filmen tirsdag hadde alle elevene fra 4. - 7. trinn + elevene fra Skåtøy som nå går i 8. klasse på ungdomsskolen fått gratis billetter til forestillingen på Kragerø kino.
Før forestillingen møttes alle elevene, foreldrene og lærerne på Skåtøy på Tinas Wok der vi spiste før vi gikk på kino. Det ble en hyggelig kveld der voksne og barn opplevde noe sammen. For elevene var det selvsagt ekstra gøy å se seg selv på filmen.  Alt kom i stand gjennom et samarbeid mellom Hergel film som har produsert filmen, Kragerø kino, Skåtøy skole og FAU på Skåtøy skole. Dette var et opplegg som skolen var veldig fornøyd med. Store deler av "Den hengte mannen" er spilt inn på Jomfruland.

Ifølge filmplakaten er "Den hengte mannen" en drama-thriller som utspiller seg på en liten øy utenfor sørlandskysten. Fiskeren Jons ekteskap med spåkonen Hedvig har brutt sammen, og forbitret av den langvarige konflikten tar han med seg parets sønn til sin egen mor, som også bor på øya. Men den jordnære Jon aner ikke hva han har stelt istand: hans kone er bokstavelig talt villig til å gå over lik for å ødelegge livet hans gjennom manipulering av sønnen, øyboere og det lokale politiet.
DEN HENGTE MANNEN tar for seg temaer som skjebne, tro og tilfeldighetenes spill - alt pakket inn i et spennende og intenst drama. Med sin andre spillefilm har Stephan Hergel hevet ambisjonsnivået og utvidet repertoaret. Resultatet er en ujålete spenningsfilm med okkulte overtoner, lagt til en del av Norge som altfor sjelden er å se på det store lerretet. Filmen varer 1 time og 21 minutter, og i rollene finner vi blant annet Per-Jonas Lie, Silje Aas Meyer, Kristian Skogheim Pedersen.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image