EDVARD MUNCH – KONSERTFOREDRAG MED KETIL BJØRNSTAD – BYBRUA FREDAG 12. JULI.

Oppdatert av: stein ove sannes (09.jul.2013)

I anledning Munch-jubileet innbyr Enhet for kultur i Kragerø kommune til gratis konsertforedrag med Ketil Bjørnstad på Bybrua fredag kl. 21.00. Bjørnstad tegner et portrett i tekst og toner av penselgeniet Edvard Munch og kretsen rundt ham

-Min innfallsvinkel til Munch er at han også var en meget sterk tekstforfatter. Jeg bygget jo HISTORIEN OM EDVARD MUNCH på dette tekstmaterialet. -Nok en gang frykter jeg at Norge ikke tar vare på Munch-arven og gir ham et skikkelig jubileum. -Det ville vært fantastisk og fått gjort disse Munch-tekstene tilgjengelige for et større publikum, både i Norge og i utlandet sier Bjørnstad.  Noe som altså skjer i Kragerø i forbindelse med Munchjubileet. Bjørnstad holdt en tilsvarende konsert i forbindelse med jubileumsmarkeringen også i 2009 som ble svært så vellykket.

I konsertforedraget om Munch forteller Ketil Bjørnstad HISTORIEN OM EDVARD MUNCH. Med utgangspunkt i Munchs egne tekster og dagboksnotater, belyser Bjørnstad hvordan dramatiske hendelser i ungdomsårene var med på å forme ham og til slutt ga ham visjonen om å male LIVSFRISEN - Menneskets vei fra fødsel til død. Bjørnstad forteller om anarkisten og kristianiabohemen Hans Jægers kolossale påvirkning og om andre personer som hadde betydning for ham i disse avgjørende årene. Bjørnstad har tonsatt Munchs tekster i prosjektene LØSRIVELSE og SOLOPPGANG. I dette konsertforedraget vil han også spille spesialskrevet musikk som har tilknytning til Munchs bilder og litterære tekster.

Multikunstner, komponist, pianist og forfatter Ketil Bjørnstad er født 25.04.1952 i Oslo. Han har gitt ut nesten 30 bøker, dikt, romaner og biografier, blant disse dokumentarromanene G-moll-balladen om Edvard Grieg og Samtaler med Lill Lindfors og i 2004 kom romanen «Til musikken». Han har også skrevet skuespillet «Spill: Ole Bull og Myllarguten». I sitt forfatterskap vender han stadig tilbake til kunstnermiljøene, både samtidens og kunst- og bohemmiljøet i Kristiania omkring århundreskiftet. Ketil Bjørnstad er utdannet klassisk pianist. Han viste seg tidlig som en usedvanlig musikalsk begavelse, men som 18-åring la han den klassiske musikken og dens store prestasjonskrav på hyllen og begynte å spille med visesangere, avantgarde-jazzmusikere og andre kunstnere fra 70-tallets kreative musikkscene.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image