Den store kinodagen på Kragerø Biograf lørdag 6. november

Også i år markerer Kragerø Biograf Den store kinodagen. Som vanlig er det interessante filmer for store og små. For familien vises "Som hund og katt" og "Prinsessa og frosken". Tilbudet til ungdom og voksne er "The Karate Kid" og den siste norske "Limbo". Det er halv pris på kinobillettene denne dagen og i tillegg serveres boller, mineralvann, kaffe m.m. Restopplaget av plakater for filmer som har vært vist det siste året deles ut gratis.

Filmene som vises er:

SOM HUND OG KATT.

Regi: Lawrence Guterman
Genre: Action/Familiefilm
Språk: Norsk
Lengde: 88 min

Vises:  Fredag og på ”Den store kinodagen” lørdag 6. november.

Trodde du hunder og katter bare var erkefiender? Det er langt verre. De er i krig.

Siden tidenes morgen har hunder og katter vært fiender. Til nå har de opprettholdt en terrorbalanse som blåøyde kjæledyreiere ikke har lagt merke til. Men det endelige opprøret nærmer seg: Kattene har pønsket ut et komplott som skal gjøre dem til verdens herskere.

Så du har levd i lykkelig uvitenhet om at din trofaste Fido eller late Mons er enfoldige vesener som er tilfredse bare du klør dem bak øret og fyller opp matfatet?

Å nei, du. Menneskets to beste venner har vært i krig siden oldtiden. Nå disponerer de utstyr og agenter som kunne gjort James Bond misunnelig. Ja, de pelskledde fiendene har faktisk egne skoler som utdanner agenter. At de ser på deg med tomt blikk og lirer av seg et voff eller mjau, er bare en fasade for ikke å skremme deg.

Perserkatten Mr. Tinkles har planer om å ta over verden ved å gjøre mennesker allergiske mot hunder. For å nå målet må han stjele og endre et serum som egentlig har motsatt effekt. Det er professor Brody som har kokt sammen løsningen for alle hundekjære allergikere.

The Karate Kid

Regi: Harald Zwart
Genre: Action
Skuespillere: Jackie Chan, Jaden Smith, Taraji P. Henson
Nasjonalitet: USA
Lengde: 2 t. 21 min.
Produksjonsår: 2010

Vises:  Fredag og på ”Den store kinodagen” lørdag 6. november.

PRINSESSEN OG FROSKEN (norske stemmer)

Regi: Ron Clements, John Musker
Genre: Eventyr / Animasjon / Komedie / Musikal
Nasjonalitet: USA
Språk: Norske stemmer
Produksjonsselskap: Walt Disney Animation Studios
Lengde: 1 t. 40 min.

Vises søndag og på ”Den store kinodagen” lørdag 6. november.

Walt Disney Animation Studios presenterer musikalen PRINSESSEN OG FROSKEN, en animert komedie som finner sted i den flotte byen New Orleans.

Når morens karriere nok en gang rykker ham med til en ny by, strever Dre Parker (Jaden Smith) med hverdagen som den nye gutten på skolen. Utfordringen er større denne gangen ettersom de flytter til Beijing i Kina, hvor vanskelighetene består i å venne seg til en helt annerledes kultur.

Mens Dre strever med å passe inn i sitt nye liv, er han i hemmelighet under overvåkning av Mr. Han. En pensjonert karateintruktør og familiens vaktmester. I løpet av noen dager havner han i bråk med Cheng, en Kung Fu-mester og den tøffeste gutten på skolen. Ikke bare taper Dre kampen, men mister også anseelse i klassekameratenes øyne.

Når Dre blir venner med Mei Ying, som er involvert med Cheng, blir Cheng og Kung Fu-laget hans rasende og bestemmer seg for å slåss igjen. Når Mr. Han ser dette stepper han inn og gir Dre sjansen til å gjenopprette respekten hos medelevene ved å delta i en Kung Fu-konkurranse. Mr. Han lærer Dre kunsten og disiplinen i Karate. Karate-timene lærer Dre viktige ting om livet og forbereder ham også på å overvinne sine Kung Fu-rivaler.

LIMBO

Regi: Maria Sødahl
Foto: Manuel Alberto Claro
Manus: Maria Sødahl
Genre: Drama
Skuespillere: Line Verndal, Bryan Brown, Lena Endre, Henrik Rafaelsen, Iben Iuel Hersoug, Fredrik Frafjord
Nasjonalitet: Norge
Lengde: 1 t. 47 min.
Produksjonsår: 2010

Vises: Fredag, søndag og mandag.

Limbo åpnet filmfestivalen i Haugesund, til applaus fra både publikum og presse. I rollene møter vi bl.a. Line Verndal, Henrik Rafaelsen, svenske Lena Endre og australske Bryan Brown.

Sonia reiser med barna fra Norge til Trinidad, hvor ektemannen Jo er utstasjonert i oljebransjen. Overgangen fra en norsk 70-tallshverdag, til et liv som oljehustru på en tropisk øy i Karibia er både spennende og uvant. Men når Sonia oppdager at Jo har vært utro, prøver hun først å holde fasaden. Med et vaklende ekteskap, uten noen å vende seg til, mestrer hun ikke lenger hverdagen.

Limbo er en film om kjærlighet, fristelser og svik i et land langt hjemmefra - en "coming of age" historie for voksne.

Maria Sødahl fikk prisen for beste regi med Limbo ved den anerkjente filmfestivalen i Montreal i september 2010.