"Den store kinodagen" lørdag 5. november

Oppdatert av: stein ove sannes (09.sep.2015)

Som vanlig er Kragerø Biograf også i år med på den landsomfattende kampanjen "Den store kinodagen". Det er filmer for enhver smak og aldersgrupper og som et ekstratilbud til alle som gikk glipp av direkteoverføringen av "Phantom of the Opera" 2. oktober, blir et reprisevisning av denne.

Filmene som vises er "Ole Brumm", "Ola Fluesnapper 3D", "Tower Heist" med Ben Stiller og Eddie Murphy og den nyeste norske; "Varg Veum - I mørket er alle ulver grå". Alle de tre sistnevnte filmene er premierefilmer. Det blir som vanlig også gratis brus, smågott, boller og kaffe. I tillegg deler Kragerø Biograf ut plakater fra filmer som har vært vist det siste året. Velkommen til "Den store kinodagen 2011".

Ole Brumm (norsk tale)

Walt Disney Animation Studios vender tilbake til Hundremeterskogen med "Ole Brumm."

Med den tidløse sjarmen, viddet og besynderlighetene vi kjenner så godt, gjenforener denne helt nye filmen publikum med en filosofisk "bjørn med bare liten forstand" og vennene Tigergutt, Petter Sprett, Nasse Nøff, Ugla, Kengu, lille Ru - og sist, men definitivt ikke minst, Tussi, som har mistet halen sin.

"Har du noen gang hatt en sånn dag der alt går galt, Tussi?" spør Ole Brumm. Ugla sender hele gjengen på en vill jakt for å redde Kristoffer Robin fra en tenkt forbryter. Det viser seg å bli en veldig travel dag for en bjørn som bare ga seg i vei for å finne litt honning.

Ola Froskesnapper (3D)

Ola Froskesnapper er en morsom animasjonsfilm for hele familien, bygget på en barnebok av Ole Lund Kirkegaard.

Ola Froskenapper handler om Victor, en liten gutt på 10 år, som bor i en liten søvnig by hvor ting går fremover i sakte fart. Victor og hans hund med det litt uvanlige hundenavnet Pølse tilbringer sommeren med å gjør gøyale, det er ikke sjelden Victor og hans bestevenn Jakob bruker tiden til å tulle med intetanende voksne.

Det er bare et problem. Alt hadde vært perfekt, hadde det ikke vært for en helt spesiell dumming. Det hadde vært mye enklere uten Ola Froskesnapper, den motbydeligste, dummeste og ekleste bølla i hele byen.

Tower Heist

Ben Stiller og Eddie Murphy leder an stjernegalleriet i Tower Heist, en krimkomedie om en gjeng ærlige arbeidere som tar i bruk skitne knep for å hevne seg på Wall Street-svindleren som rundlurte dem.

Etter at arbeidsstaben i en Central Park-luksusskyskraper oppdager at milliardæren i toppetasjen har stukket av med hele pensjonen deres, slår de seg sammen for å planlegge den ultimate hevnen: Et dristig kupp for å stjele tilbake det han har tatt fra dem.

Josh Kovacs (Stiller) har jobbet som stabssjef ved et av de mest luksuriøse og velsikrede bolighøyhusene i New York i over et tiår. Under hans årvåkne øyne er det ingenting som går ubemerket hen. I den råflotte leiligheten på toppetasjen sitter Wall Street-mogulen Artur Sway (Alan Alda) i husarrest, etter å ha blitt tatt med buksene nede mens han svindlet investorene sine for to milliarder kroner. Men de dette svir aller verst for er alle de ansatte i skyskraperen, hvis pensjoner han hadde ansvaret for å ivareta.

Varg Veum - I mørket er alle ulver grå

I mørket er alle ulver grå er en ny krim med Bergens egen privatdetektiv Veum, med Trond Espen Seim, Ane Dahl Torp, Bjørn Floberg, Jon Øigarden og Lene Nystrøm.
Varg Veum våkner av et drønn som ryster hele Bergen, da et våpenlager utenfor byen går i lufta. Flere liv går tapt, og Vargs bestevenn Even havner på listen over de døde. Even blir raskt utpekt som "Bombemannen", men Varg får det ikke til å stemme. Han begynner å grave i våpenindustriens mørke hemmeligheter, og før han vet ordet av det befinner han seg i Budapest, trukket inn i et livsfarlig spill i det som blir hans største og farligste sak noensinne.

Varg innser at han denne gangen har tatt seg vann langt over hodet idet kjæresten hans, Karin, blir det neste offeret.

Phantom of the Opera, 25th anniversary show from Royal Albert Hall

Årets store musikalbegivenhet ble vist live på Kragerø Biograf 2. oktober og blir nå tilgjengelig for alle som ikke fikk sett den og som har hørt ryktene om hvor bra dette var. Forestillingen fant sted i Royal Albert Hall.

Den legendariske musikalen "The Phantom of the Opera" fyller 25 år i 2011. For å markere begivenheten satt Andrew Lloyd Webber og Cameron Mackintosh opp en storslått jubileumsforestilling i Royal Albert Hall i London, med et ensemble og orkester på over 200 mann. Forestillingen varer i 3 timer og 30 minutter. Publikum følger mottakelsen på den røde løperen, forestillingen med innlagt pause og intervjuer med staben i etterkant.