Til skolene

Oppdatert av: Cecilie Lysell (10.jan.2014)

Kjære lærere

Vi på Kragerø bibliotek er interessert i et godt samarbeid med skolene. Vi ønsker at dere bruker oss når dere har prosjekter i lesestimulering og ellers i skolehverdagen. Send oss gjerne en mail (biblioteket[at]kragero.kommune.no) eller ring oss (tlf 35985090) hvis dere skulle trenge suplerende litteratur. Har vi ikke bøker om det emne dere leter etter, kan vi bestille fra andre biblioteker. Det tar som regel 3-6 virkedager fra vi har bestilt materialet til det er klart for avhenting. Vi har ingen fulle klassesett, men vi kan låne ut bokpakker som vi selv setter sammen etter deres ønsker. Til gjengjeld ønsker vi at dere leverer tilbake materialet i tide. Bøkene lånes i 42 dager og filmer i 14 dager. Vi utsteder lånekort til skoler ved den enkelte lærer, der skolen står ansvarlig for materialet som blir lånt.

Vi tar gjerne i mot klassebesøk i åpningstiden, og vi ser helst at dere gir beskjed før dere kommer. Det gjør at vi lettere kan samkjøre, slik at vi ikke få flere klasser på en gang og vi får gitt dere den servicen vi ønsker. Om dere ønsker å spise eller ha klasseundervisning, kan vi reservere møterommet eller galleriet til dere. Ved besøk bør klassen følges opp av en ansvarlig voksen i den tiden de er i biblioteket. Elever som skal låne på eget lånekort skal ha med seg lånekortet. Elever under 15 år som ikke har eget lånekort, får med seg et skjema med hjem som foreldrene må underskrive på.

Her har vi lagt til noen ferdige søk fra vår boksamling som kan brukes som forslag til bøker elevene kan lese.

Bøker for 1.-3. klasse. Samtidig anbefaler barnebibliotekaren lesehester og leseløver.

Bøker for 4.og 5. klasse. Disse kan også lese Løve pluss bøker, samt lesehester i fargen blå og rødt.

Bøker for 6. og 7. klasse. barnebibliotekaren anbefaler også noen av de lettleste ungdomsbøkene.

Ungdomsbøker

Ungdomsbøker på nynorsk

Bøker på engelsk for ungdom

For flere anbefalinger: sjekk ut vår egen blogg fylt til randen av bokanmeldelser! http://kragerobibliotek.wordpress.com/tag/barn/

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:35 98 05 05

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image