Branntilløp i Levangsheia barnehage på Stabbestad

Oppdatert av: Mette Ofstad (21.mar.2012)

Brannalarmen gikk onsdag formiddag. Personalet oppdaget tilløp til røykutvikling fra et teknisk rom i bygget og foretok øyeblikkelig evakuering av alle barn i barnehagen.

Etter 20 minutter møtte brannbilen barna og ansatte som var på vei til golfanlegget. De evakuerte oppholdt seg på golfanlegget mens det ble bestemt hvor de kunne være til situasjonen blir avklart. Løsningen ble den gamle barnehagen på Støle. Her er det greit å være for et par dager; også fordi det er gjerde rundt eiendommen. Og her har både personalet og mange av ungene vært før.

- Dette er en god praktisk løsning inntil de kan flytte tilbake til barnehagen - muligens allerede til fredag, sier barnehagesjef Margaret Medhus.

Alle foreldrene er informert om brannen og om hvor de kan hente barna sine. Barnehagesjefen vil gjerne berømme både brannvesenet og barnehagepersonalet for raske reaksjoner og godt utført arbeid. Det gikk 20 minutter fra alarmen gikk og til  brannvesenet var på plass.

- Det er utrolig bra, når man tenker på avstanden, sier barnehagesjefen som er veldig glad for at branntilløpet ble stoppet i tide, og at skadene er små.

Ødeleggelsene begrenser seg til skader på en vanntank.  Brannen begynte i isolasjonen rundt denne vanntanken. Antakeligvis har det vært en feil på termostaten som styrer varmen på tanken.  Det kom raskt en rekke fagfolk på plass for å begynne arbeidet med utbedringen av skadene.

Ungene ser ut til å ha tatt situasjonen med fatning. I skrivende stund sitter de i den gamle barnehagen sin på Støle og spiser is i det fine været, ifølge barnehageleder Lara Gudmundsdottir.


 

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image