Blir det vinterskole på Jomfruland?

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

Isen fester grepet i skjærgården, og rektor på Skåtøy skole kan fortelle at man allerede i snart to uker ikke har kunnet kjøre til Kirkebrygga på Skåtøy på grunn av is i Skåtøy-sunda.

Taxibåten med Jomfrulandselevene kjører til Åsvika der det ennå er isfritt.

- Men det holdt bare såvidt til siste skoledagen, sier rektor Trygve Børresen. Han har bedt alle elevene på Jomfruland om å ta med seg skolebøkene hjem i tilfelle isen blir liggende. På skolen er nå nettstedet www.yr.no blitt veldig aktuelt.

- Vi ser på værmeldingen i alle fall to ganger om dagen, sier rektor. Han mener utsiktene framover ikke er gode når det gjelder å unngå vinterskole: Snø til helga kombinert med fortsatt kulde så langt de melder, gjør at det fort kan legge seg is også i Jomfrulandsrenna.

Beredskapen er klar. Rektor har allerede fått fullmakt fra skolesjefen til å sette igang vinterskole på Jomfruland dersom taxibåtene må gi opp å kjøre. Skolen har avtalt bruk av Velhuset på Jomfruland. Skolen er i den "heldige" situasjon at en av lærerne, Marit Gregersen,  bor på Jomfruland. Hun vil få hovedansvaret for vinterskolen med noe assistanse fra to av lærerne fra Skåtøy som vil veksle på å reise ut en til to dager i uka.

Bruk av Fronter som elektronisk læringsplattform gjør arbeidet med samordning av ukeplanene lett. Vinterskolen på Jomfruland jobber etter samme plan som skolen på Skåtøy. Ukeplanene lages klar til utgivelse av lærerne hver mandag morgen, og elever og foreldre kan via sin PC hjemme orientere seg om hva som er ukas læringsmål og oppgaver.

- Vi håper i det lengste å unngå vinterskole, sier rektor Børresen. - Det beste er jo tross alt at man har alle elevene og lærerne samlet på ett sted, sier han.

- Men av hensyn til elevene må vi tilby vinterskole på Jomfruland når ikke taxibåtene kan klare å kjøre lenger, legger han til.
(Alle foto: Aslak Thorsen)

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image