Best i Telemark!

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

Kragerø skole stakk av gårde med de gjeveste prisene på Telemarks første mesterskap for elevbedrifter 2014. Mesterskapet foregikk i Rønholthallen. Den gjeveste prisen for "Beste Elevbedrift" gikk til bedriften Simple Solutions EB fra Kragerø skole. Hele 170 kreative og engasjerte elever fordelt på 30 bedrifter stilte til dyst. Kragerø stilte med hele 13 av de 30 bedriftene. Se flere bilder på QR-koden.

Gutta som gikk til topps som beste elevbedrift hadde i følge juryen utviklet et konsept som både  var innoverende, og som også kunne videreutvikles. De tre  vant for dette produktet også prisen for beste innovasjon. Produktet er et skaft som kan brukes til ulike kjøkken deler ettersom behov. Du kan ta av og skifte kjøkken redskaper på dette skaftet. Skaftet har som hensikt å gjøre det lettere å lage mat f.eks på tur, i båten, på hybelen eller andre steder hvor du har lite med plass. (Du sparer plass fordi du har kun har et skaft til de ulike delene.) Skaft og de ulike delene kan ligge  en liten eske, som er hendig å ta med seg eller oppbevare. Det var tre glade gutter som mottok sjekker og heder: Ermin Avdic, Thomas A. Williams og Simen Stubbene.

img_5859.jpg

qr_entreprenoerskap_roenholthallen_2014.png

Jentene som tok andre plass for beste elevbedrift  hadde en nytenkende løsning på en mer  miljøvennlig søppel sortering. Dette er ment for å løse søppel sortering spesielt for høye bygninger, som det vil komme flere av i fremtiden. Her gikk ideen ut på at hver leilighet "puttet" søppelet direkte i et sjakt system, som har endestasjon i kjelleren av det høye bygget. Det skal være en sjakt for ulike typer søppel. De tre fornøyde  jentene var Silje Marie Johnsen, Rikke Løkstad og Karin Alise Langkjær. Se flere bilder på QR-koden eller gå direkte inn på Youtubelenken: https://www.youtube.com/watch?v=6xgGBTLviAU

img_5763.jpg

Begge bedriftene hadde laget prototype av ideen, og solgte produktet sitt på en god og overbevisende måte overfor dommerne.

Det er viktig å nevne det gode samarbeidet med næringslivet i Kragerø, der Kragerø Sparebank og Den norske Høyttalerfabrikk AS må nevnes spesielt. Bamble, Porsgrunn og Kragerø kommuner  har dessuten etter søknad fått støtte til entreprenørskap fra Telemark fylkeskommune. Kommunene jobber dessuten tett sammen med Ungt Entreprenørskap i Telemark.

- Når alle gode krefter drar sammen, blir det fort fine resultater av det, sier lærer Nina Williams. Kragerø har gjort det godt på dette området de siste årene, noe skolesjefen er godt fornøyd med.

Hele 20 dommere

Det var bedømmelse i fire kategorier: Beste elevbedrift, beste innovasjon, beste selger og beste stand. Dommerne, som representerte sponsorer, private bedrifter og offentlige instanser hadde en utfordrende jobb med å finne de beste. De tok seg da også god tid med å vandre rundt på alle de 30 standsene for å intervjue elevene. Dommerne var imponerte over innsatsen. Her var det 8. og 9. klassinger som virkelig pratet og presenterte bedriftene sine på en overbevisende måte. Elevene svarte også på alle de spørsmålene som besøkende og dommerne hadde. Læring - i dette tilfellet utenfor klasserommet  - var tydeligvis populært. Elevene blomstret i sine roller.

Blant dommerpanelet stilte Kragerø Sparebank med Mona Mehlum, fra Vestmar Opplæringssenter kom Geir Lia og fylkeskommunen var representert ved varafylkesordfører Lise Wiik.

img_5733.jpg

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image