Best i Norge!

Oppdatert av: Mette Ofstad (27.jun.2013)

Skoleåret er over for denne gang, men Kalstad skole avsluttet noe uvanlig. En gruppe sjetteklasse-elever vant årets nasjonale SMARTING-pris for 2013. En verdig avslutning som markerte slutten på både skoleåret og for skolen.

sjekk1_middels.jpgFem av skolens elever gikk til topps i årets konkurranse. I den forbindelse tro både Kragerø Sparebank, Statoil, kommunen og Vestmar Opplærings-senter til med gaver til de fem, is til begge sjette-klassene og både verbale og fysiske blomster til lærerne.
De fem elevene har løst oppgaven ved å etablere et energi-selskap på Jomfruland - Water, wind and sunshine -  som skal produsere energi til beboerne på øya.  Oppgaven har bydd på utfordringer som også kommersielle selskap må ta hensyn til som f.eks vurdering av tilgjengelige energikilder, og elevene har måttet forholde seg til de lover og regler som gjelder bygging av slike anlegg. Elevene skulle også utarbeide en forretningsplan for enegiselskapet og lage en fysisk modell som viste anlegget i sin helhet. I tillegg skulle prosjektet presenteres for en jury i en PowerPoint-presentasjon. På skolens siste dag fikk de fem elevene hver sin megasjekk på 250 kroner hver av bankssjef Jon Guste Pedersen i Kragerø Sparebank, en spenstig hodetelefon hver fra kommunen, lærerne fikk hver sin rose fra Jørn Paus - ledende forsker og forretningsutvikler i Statoil og styremedlem i Ungt Entreprenørskap Telemark.

klem.jpg- For uten lærere blir det lite fart på entreprenør-skapstanken, understreket han under overrekkelsen. Og Geir Lia fra Vestmar Opplærings-senter spanderte is på alle 40 i klassen. - Dette var moro, sa rektor Berit Rønning Clausen og entreprenørskapsslærer og pådriver Marianne Stärk. De fem vinnerelevene var Jørgen Bakke, Ester Kittilsen, Marthe Langland, Tuva Salvesen Heimdal og Elias Haslum Kristiansen.

Om Ungt Entreprenørskap:
Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell organisasjon som i samspill med skoleverket, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og ungdoms kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

Organisasjonen ble etablert 21. oktober 1997 og tilbyr i dag programmer for hele utdanningsløpet fra grunnskolen til høyere utdanning. Alle programmene gjennomføres i samarbeid med lokalt næringsliv.
 
UE er en landsomfattende organisasjon som gjennom den europeiske organisasjonen JA-YE Europe også samarbeider nært med sine søsterorganisasjoner i om lag 40 land i Europa. Ungt Entreprenørskap består av et nasjonalt sekretariat (UE Norge) og 18 fylkesorganisasjoner.

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image