April = Verdens bokuke på Kragerø bibliotek

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

Nå blir det fullt hus og stormende leseglede på Kragerø bibliotek når alle 440 1. - 4. klassingene besøker Kragerø bibliotek i løpet av neste uke.Klasse 9 B på Kragerø barne- og ungdomsskole trår til og tar ansvaret for en rekke aktiviteter for alle de 440 elevene. Dette er et av tiltakene i Perleraden - kommunens lokale Kulturskatt.

Så sikkert som våren kommer til Kragerø, så kommer også Verdens bokuke til Kragerø bibliotek. Og det er Mowgli og Jungelboka som er fokus. Alle de 440 elevene i småskolen i Kragerø-skolene har fått lest boka høyt for seg. De har skrevet tekster, tegnet og laget utstillinger på skolene sine - inspirert av Kiplings spennende fortelling. Leseglede er i fokus.  Datoen 23. april har blitt dedikert til boken som Verdens bokdag. Ettersom den 23. april faller på påskeaften i år, vil verdens bokuke bli holdt uka før påskeferien. Det vil si 11.-14. april. Det vil bli fire fullpakkete dager, hvor til sammen 440 barn skal oppleve litteraturglede. Etter å ha sett Disney klassikeren ”Jungelboken” på Kragerø barne- og ungdomsskole, vil elevene komme til biblioteket hvor 9b på Kragerø ungdomsskole skal stå for underholdningen. Vær oppmerksom for små barn med stor leseglede!

Hva er egentlig Verdens bokuke? Det begynte i Barcelona........

Røttene til Verdens bokuke finnes i middelalderen. Katalonierne i Barcelona feiret sin skytsengel St. Georg 23. april. I dagene rundt denne feiringen ble det arrangert poesikonkurranser der landets fremste lyrikere leste diktene sine.Den første konkurransen ble avholdt i 1393. Tredjepremie var en fiol i sølv, annenpremie en forgylt rose, mens vinneren ble forært en ekte rose. På 1800-tallet ble St. George-dagen slått sammen med poesidagene, og for 75 år siden fikk den sitt nåværende navn: Dagen for bøker og roser.Bokdagen i Barcelona er en overdådig folkefest. Tradisjonen er at man gir en bok og en rose til venner og kjærester. Bokhandlere og bibliotek flytter ut på gaten, og byen bugner av bøker, blomster og mennesker.

I Norge ble Verdens bokdag feiret for første gang i 1997.

Både Miguel Cervantes og William Shakespeare døde 23. april i 1616. Altså vel verdt en feiring også i Kragerø.

 

 

 


 


 

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image