Ansatte i Kragerø kommune smiler på jobb

Oppdatert av: stein ove sannes (09.sep.2015)

Kragerø kommune er en arbeidsplass med mye intern humor, latter og moro, oppmuntring i hverdagen og stor takhøyde. Det er i hvert fall hva de ansatte i Kragerø kommune selv sier når KLP spør hva det er som gjør arbeidsplassen til et sted fylt av smil.

Hittil har flere tusen ansatte fra arbeidsplasser rundt om i det ganske land sendt inn sine forslag, og Kragerø er en av kommunene med gode søknader inne.

Det er i forbindelse med TV2-programmet Hver gang vi møtes KLP har satt i gang konkurransen «Smil! Du er på jobb». Konkurransen pågår frem til 25. april, deretter skal tre vinnere få glede sine kollegaer med en minikonsert på arbeidsplassen med en av programmets deltagere, Sigvart Dagsland, Lars Lillo-Stenberg eller Elg.

Arbeidsglede i Kragerø
Søknadene fra Kragerø har fått noen kollegastøtter, det vil si kollegaer som aktivt går inn og støtter søknaden. Kjersti Thomassen på rådhuset skriver om en flott arbeidsplass:

- Mye intern humor. Gleder oss alltid til å gå på jobb. Mye latter og moro til tross for tidspress. Vi er flinke til å oppmuntre hverandre i hverdagen! Latteren runger alltid i gangene her, og takhøyden er stor, skriver hun blant annet i søknaden.

Arbeidet lettere

Massekommunikasjonsansvarlig i KLP, Anne Flaathen kan fortelle om fantastisk respons på konkurransen.
- Det er tydelig at det skjer mye positivt rundt på norske arbeidsplasser. Vi har en tendens til å tro det er de store, voldsomme tiltakene som skal til for at folk trives. Begrunnelsene i de mange søknadene viser imidlertid at det ofte er de små tingene som et smil, latter og godt samhold som er viktig. Med smilende kollegaer går arbeidet lettere. Og det var også derfor vi ønsket dette perspektivet i denne konkurransen.

I år har KLP lagt opp konkurransen slik at kollegaer kan støtte opp om søknader sendt av en annen kollega. Jo flere kollegastøtter en søknad har, jo større er sjansen for å vinne, understreker Flaathen, som håper enda flere sender inn sine søknader eller støtter kollegaer innen fristen.

Konkurransen avsluttes 25. april. Deretter setter juryen seg ned for å kåre de tre vinnerne, som etter planen skal få oppleve en av de tre artistene i løpet av juni.

Flere årsaker
Avdelingsleder for HMS-teamet i KLP, Vibeke Os Bratlie, understreker at ansatte som trives på jobb er viktig av flere årsaker.

- Trivsel på arbeidsplassen er både viktig for ansatte og lønnsomt for arbeidsgiver. Vi har i mange år samarbeidet med kommuner, helseforetak og bedrifter om å finne tiltak som bidrar til helsefremmende og inkluderende arbeidsplasser. Mange av våre kunder har oppnådd gode resultater på dette, som igjen har bidratt til redusert sykefravær, færre uføre og ansatte som står lenger i jobb. For KLP er målrettet HMS-arbeid og fokus på arbeidsmiljø viktig for å sikre trygge pensjonsordninger for fremtiden, understreker Os Bratlie.