Amandaprisvinner Odd Iversen hedret av kommunen

Onsdag kveld var Kragerøs Amanda-prisvinner Odd Iversen invitert til en enkel kommunal mottakelse og middag. Under filmfestivalen i Haugesund fikk han Amanda for Årets beste barnefilm for filmen «Til siste hinder». Filmen konkurrerte med «Blåfjell» og «Knerten», og å slå dem på målstreken er i seg selv en stor prestasjon.

Ordfører Kåre Preben Hegland overrakte blomster til prisvinneren og uttrykte hvor stolte Kragerøs politikere og befolkning er av prisvinneren. Ordføreren representerte kommunen sammen med hovedutvalgsleder Ellef Ellegård, rådmann Ole Magnus Stensrud og kultursjef Harald Bothner.

I anledning markeringen settes filmen «Til siste hinder» opp på Kragerø Biograf tirsdag og onsdag til uken, hvor også Amanda-statuetten vil være utstilt.

Odd Iversen var produsent for Atomfilm, sammen med Kathrine Haugen fra Filimo Film, mens 24 år gamle Anders Øvergaard hadde regi. Filmen hadde premiere i august i fjor, og ble vist på filmfestivalen i Haugesund. I november 2011 ble filmen «Til siste hinder» kåret til beste barne-og ungdomsfilm under en festival i Lübeck.