Alle elevene tente lys ved skolestart

Oppdatert av: Mette Ofstad (17.aug.2011)

Samtlige åtte av kommunens grunnskoler hadde valgt å markere tragedien 22. juli med lystenning ved skolestart onsdag 17. august. Lysene ble plassert i hjerteform og skulle minne om dem man mistet, men også dem som kom hjem i live.

På Helle skole var også førsteklassene med, men de ble fulgt av hver sin fadder fra 6. Lyshjertet fylles opp etter hvert som elevene tenner lys. Helle skole.klasse. Alle lysene ble plassert i det store amfiet der elevene gikk i en runde rundt de tente lysene, mens det ble spilt musikk til.

- Det var veldig stemningfullt og en fin markering, sa en av lærerne.

Også Skåtøy skole hadde som de andre skolene tent to lys sammen med en rose og med en vakker plakat med minneord.

- Vi spilte "Mitt lille land" av Ole Paus som synges av Maria Mena. Det var en god stemning. Jeg valgte å  fokusere på omsorg - om dette å ta vare på hverandre og avsluttet med "Eg ser" med Bjørn Eidsvåg, forteller rektor Trygve Børresen.

Tilbakemeldingene fra skolene viser at skolene var fornøyd med opplegget som ble planlagt i fellesskap på et rektormøte for skolestart.

Lystenning ved Helle skole. Førsteklassing og fadder.

Alle skolene hadde laget vakre lysscener. Her fra Skåtøy skole. Foto: Jon Fivelstad, KV.