Mattekonkurransen Abelgøy: KBU lokal vinner

Oppdatert av: Mette Ofstad (09.sep.2015)

Konkurransen er over for i år. Lokalt vant Kragerø barne- og ungdomsskoles lag, men Rugtveit skole fra Bamble dro det lengste strået i den store Grenlandsfinalen sist tirsdag. Har du lyst til å prøve deg på oppgavene? De ligger som vedlegg.

Begge Kragerøs ungdomsskoler har stilt lag i ti år. De siste årene har Weifa vært en flott samarbeidspartner. Lagene er invitert til bedriften for å regne sine infløkte oppgaver der i hvert sitt møterom der de også får servert frukt og lønsj. Lagene jobber med stor entusiasme og blir dessuten inspirert av omvisningen på bedriften der leder Svein Arne Walle er nøye med også å fortelle at bedriften ansetter folk med høy realfagskompetanse helt opp til doktorgradsnivå. Mange av elevene som har fått deltatt på disse konkurransene har siden fortalt at tiltaket har gitt dem både inspirasjon og motivasjon til å jobbe mer med faget i etterkant. Mange av elevene har også klare fremtidsplaner der realfagene er på plass.

De to siste årene har Enhet for skole som står for organiseringen også innledet et fruktbart samarbeid med Kragerø videregående med matematikklærer Jens Grøgaard som lager og retter oppgavene. Oppgavene er ofte litt annerledes, og tilbakemeldingen er at selv om de kan være vanskelige til tider, så er de morsomme å bryne seg på. Elevene lærer dessuten å jobbe i team i og med at oppgavene fordeles dem i mellom etter hvor elevene har sine matematiske "styrker".

Grenlandsfinalen finner hvert år sted på Høgskolen på Kjølnes i Porsgrunn. Elevene har tre timers regnetid på seg. Deretter blir de alle servert en flott lønsj der det snakkes og diskuteres oppgaver med alle deltakerne på de forskjellige lagene. Mens lønsjen fortæres rettes oppgavene, og så blir vinneren utropt, mens de andre deltakerne får diplom, heder og ære, men ingen rangering. Lokalt får de to lokallagene dessuten en premie som et ledd i å stimulere realfagsinteressen blant elevene generelt. Elevene som deltok i år var: Christian Grov Bohlin, Suriphon Srisanguan og Zarghona Amri fra KBU og Jørgen Brekka, Benjamin Møklegård, Ingvild Barland og Marie Bakken fra Sannidal ungdomsskole.

Har du lyst til å prøve deg på oppgavene?  Her er lokaloppgavene og her er oppgavene fra Grenlandsfinalen. For å gjøre det litt utfordrende legger vi IKKE ut fasiten før om en drøy uke, slik at folk som har lyst til å prøve seg har en reell utfordring!

Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KONTAKT OSS


Tlf.35 98 62 00
Faks:35 98 34 60
Legevakt:116 117

post@kragero.kommune.no

Besøksadresse:

Rådhusgata 5
3770 Kragerø

Postadresse:

Pb. 128, 3791 Kragerø

Org. nr. 963 946 902

Bottom image