Flere debutanter på årets Jomfrulandsutstilling

Lørdag 21. juni er dagen for åpningen av denne årlige kunstbegivenheten i Fyrmesterboligen på Jomfruland. I år er det hele seks debutanter og gjensyn med en rekke gode tidligere "bekjentskaper". Utstillingen blir variert og kan skilte med alt fra film, foto, malerier, skulptur og kunsthåndverk.

Jomfrulandsutstillingen er også en salgsutstilling, der kjøperen får med seg det som kjøpes umiddelbart.

- Med unntak av hovedverkene som henger til utstillingen stenger 10. august, sier Siri Fossen på kulturkontoret. Det er Kragerø kommune ved Enhet for kultur som arrangerer denne utstillingen hvert år.

jomfrulandsutstillingen_2014.jpg

Det er hele 25 kunstnere som deltar på årets utstilling. Det er også seks debutanter, nemlig  Jan Kristoffersen, Eirik Modestad Halvorsen, Hanne Heuch, Kirsten Pisani, Trond Kristensen og Monica Lavold. Alle 25 - både debutanter og de som har vært med flere ganger er kunstnere med tilknytning til Kragerø.

Blant dem som vi tidligere har stiftet bekjentskap med er Johs. Kolltveit med malerier, Tilman Wischuf med sine utrolige naturfotografier og Henriette Nilsen som har gitt ut flere illustrerte og spennende barnebøker og som hovedsakelig jobber digitalt med enkle, stramme former og lekne figurer i en grafisk flatestil (ifølge Wikipedia) for å nevne noen. Også to elever fra Kragerø kunstskole er med: Katrine Lihus og Ragnhild Camilla Kristoffersen.

dscf2505.jpg

Utstillingen varer som nevnt fram til 10. august og er åpen alle dager fra kl. 11.00 - 16.00. Det går ferjer til Jomfruland kl. 10.00 og 13.45 fra Kragerø. Det er også verdt å nevne at Tårnkafeen åpner søndag 22. juni. Den vil holde åpent parallellt med utstillingen sju dager i uka med enkel servering som kringle og vafler. Området er særlig barnevennlig  - alkoholfritt - og med stor gressplen, klatretrær og et spennende fyrtårn man kan besøke.

dsc00104.jpg

- Vel møtt til en spennende utstilling og en trivelig tårnkafé, sier Siri Fossen.