Kragerø skole slår til: 2. plass i NM i SMARTERE ENERGI 2015!

Entreprenørskap i grunnskolen er blant kommunens satsingsområder, og nå har Kragerø kommune igjen slått til i og med at sjuendeklassingene ved Kragerø skole ble nummer to i NM. Det er en innsats det står stor respekt av.

wp_000380.jpgDenne gang var det elevene Hannah Nygaard Johannessen, Marthe Dahlgren Vik, Mari Johansen, Jesper Lunøe Hareide og Tobias Gundersen som kom på andreplass. Bedriften deres heter Octagoni, og forretningsideen var et spesielt batteri som kunne lagre strøm. Lokalvisa KV har intervjuet Are Rasmussen i Ungt Entrepenørskap Telemark. Han sier ifølge KV at han gjerne vil skryte av det arbeidet som gjøres i Kragerø. Han påpeker også det gode samarbeidet med Geir Lia ved Vestmar opplæringssenter. Han karakteriserer samarbeidet dem i mellom som et forbilde for entreprenørskap i grunnopplæringen.

Rektor Ingeborg Goplen berømmer også plasseringen.

- Vi er stolte og gratulerer elever og lærere! En spesiell takk til entreprenørskapskontakt Mette Skarre Abrahamsen, Geir Lia fra Vestmar opplæringssenter og kontaktlærerne på 7.trinn: Tone, Irene og Nina, sier hun.
Det ble altså en velfortjent sølvmedalje til de flinke batterioppfinnerne. Det resulterte i "lokale" gullmedaljer og gavekort fra sportsbutikken som skolesjefen spanderte. Vel blåst. Bildene er fra utdelingen.