17. mai forberedes på skolene

Ungene gleder seg til 17. mai. Rundt om på skolene er vinduer dekorert med flagg, faner er tatt fram, og klasseplakater er laget med mye fantasi og farger. Og det trenes på sanger og klasserop. Dessuten ryddes til den store dagen. Programmet i Kragerø sentrum er tidligere publisert. Her er også opplegget for Helle.

På Helle starter dagen opp klokka 09.15 der korpset spiller Ja vi elsker på Furubo. Kl. 09.30 marsjerer 17. mai toget fra Helle, opp Norbøfeltet, over gangveien ved Mørlandstjenna, rundt Ekorntoppen, ned gangveien ved Mørlandtjenna og opp til Helle skole. Kl. 10.15 vil Noel Kvilaas ønske velkommen ved Hellehuset, og det blir 17. maitaler ved 7. klasse. Både skolekoret og Helle korps spiller. Det blir arrangert leker og det blir oppvisning kl. 11.30 av turngruppa i Helle IF. Kl. 13.00 avsluttes arrangementet.

Det går parallelle arrangementer både på Levangsheia, Tåtøy og Skåtøy, men alle kan rekke arrangementet på KIF-stadion kl. 14.00 og Borgertoget kl. 16.00. (Se tidligere publisert program på denne siden). Tale for dagen er som tidligere nevnt barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Torkildsen. Dagen avsluttes med solidaritetskonsert i Kragerø kirke.

Bildene er fra vinduene til småskoleklassene på Kragerø barne- og ungdomsskole og fra 1. klasse Kalstad skole der de har vært flittige med å lage plakater. På Helle skole har elevene ryddet rundt Mørlandtjenna der toget skal gå. Det ble en full container med søppel.. Kommunen ønsker innbyggerne en hyggelig 17. mai.